3x Let hierop bij het uitkiezen van budgetvriendelijke gordijnen

het uitkiezen van budgetvriendelijke gordijnen

Gordijnen zijn niet alleen heel praktisch, maar ook nog eens aardig bepalend voor je interieur. Daarom is het een aankoop waar je goed over wil nadenken. Helaas hebben de ideale gordijnen vaak ook een hoog prijskaartje. Past het niet binnen je budget? Lees dan snel verder, want wij geven je 3 tips om jouw zoektocht naar gordijnen budgetvriendelijk te houden!  

Of je nu gordijnen wil aanschaffen voor de woonkamer of je slaapkamer, deze keuze is heel belangrijk én bepalend voor je interieur. Vooral in je slaapkamer is het belangrijk dat je gordijnen hun werk goed doen. Geen zorgen, wij helpen je een handje met deze keuze!

het uitkiezen van budgetvriendelijke gordijnen

Bepaal jouw wensen

Waarschijnlijk is het probleem niet dat je niet kan bedenken wat voor gordijnen je mooi vindt. De kleur, de stof, de lengte. Het ideale gordijn is zó uitgezocht, maar met een kleiner budget wordt deze zoektocht al een stuk lastiger. Bepaal daarom eerst wat je wensen zijn. Vind je het bijvoorbeeld niet zo erg als de zon ’s ochtends een beetje door je gordijnen schijnt of is het juist heel belangrijk dat je gordijnen compleet verduisterend zijn? Deze wensen zijn heel bepalend voor het prijskaartje. Als je niet zulke hoge eisen hebt aan je gordijn, kan je al een stuk makkelijker slagen. 

Kies voor kant-en-klaar

Gordijnen op maat laten maken is natuurlijk prachtig, maar deze service verhoogt het prijskaartje aanzienlijk. Met een kleiner budget kan je dus beter op zoek gaan naar kant-en-klare gordijnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg te vinden in luxe stoffen en mooie kleuren. Let dan wel even goed op de maten. Wij zetten een paar tips op een rijtje:

  • Heb je een set van twee losse gordijnen op het oog? Dan is het belangrijk om te weten dat de maten meestal per gordijn worden genoemd.
  • Ga je voor een gordijn met plooien? Houd er rekening mee dat de maten altijd exclusief plooien worden genoemd. Reken voor een enkele plooi ongeveer 1,5 tot 2 keer de breedte die je nodig hebt en voor een dubbele plooi 2 tot 2,5 keer.
  • Heb je fantastisch gordijnen op het oog, maar is het enige nadeel dat deze een beetje te lang zijn? Geen zorgen, gordijnen zijn makkelijk in te korten met een strijkband!
budgetvriendelijke gordijnen

Wees kritisch op de stof

Dat je op zoek gaat naar budgetvriendelijke gordijnen, betekent niet dat ze er goedkoop uit hoeven te zien. Ook voor een kleiner budget zijn er gordijnen te vinden met een luxueuze uitstraling. Daarvoor is de stof enorm bepalend, dus zorg dat je deze altijd in het echt bekijkt. Ga naar een fysieke winkel of bestel online een stofstaaltje. Zo zul je nooit bedrogen uitkomen! 

Met deze tips weet je ook met een klein budget de ideale gordijnen te vinden. Het vergt een beetje research, maar dat maakt de beloning extra groot!

Aanbevolen artikelen