5 tips: Makkelijk sfeer aanbrengen in je slaapkamer doe je zo

inspiratieblog

De slaapkamer een ruimte in je huis waar je rust en ontspanning zoekt. Uiteraard wil je ook een sfeervolle slaapkamer. Maar hoe breng je sfeer aan en waar vind ik inspiratie? Met de volgende vijf tips kan je heel makkelijk sfeer aanbrengen in de slaapkamer.

Begin met de nodige leuke inspiratie

Het is wellicht best lastig om met je eigen ideeën meer sfeer te creëren in de slaapkamer. Gelukkig is daar wel een goede oplossing voor. Neem eerst eens uitgebreid de tijd en ga slaapkamer inspiratie opdoen. Bezoek wat woonwinkels, Kijk in leuke woonbladen en zoek op internet naar een inspiratieblog. Uit al die inspiratie en voorbeelden krijg je zelf een goed beeld of ideeën van wat er mogelijk is om je misschien wat kale slaapkamer sfeervol in te richten.

Vergeet de verlichting niet

Met verlichting kan je sfeer maken. Denk aan bijvoorbeeld het zachte licht van een schemerlampje. Lees je graag s, avonds in bed? Dan moet je goed licht hebben maar dan zou je bijvoorbeeld ook met dimmers kunnen werken. Maak een goed lichtplan. Om een idee te krijgen welke lampen geschikt zijn om meer sfeer te brengen in de slaapkamer Kijk eens op een inspiratie blog.

Een mooi warm vloerkleed

Het is nooit fijn als je uit bed stapt en met je voeten op een koude gladde vloer gaat staan. Bovendien kan die koude en misschien wat kale vloer wel wat sfeer gebruiken. Ga je de slaapkamer inrichten en wil je het sfeervoller maken? Koop dan een mooi vloerkleed in een mooie natuurlijke kleur die heerlijk warm aanvoelt. Door te kiezen voor natuurlijk kleuren zorg je voor het oog rustige omgeving.

Kies voor natuurlijke kleuren en materialen

Rotan en hout zijn voorbeelden van natuurlijke materialen die uitstekend geschikt zijn voor een sfeervolle slaapkamer. Het voelt warm aan maar het zorgt wel voor een rustig uitstraling. Ga je een slaapkamer inrichten kies dan accessoires, meubels enz., in natuurtinten. Daarin kan je ook variëren in verschillende structuren. Je kan bijvoorbeeld op je bed kussens en spreien neerleggen in verschillende materialen en kleuren. Leg ze in laagjes op je bed en het geeft gelijk een warme sfeer.

Een groene oase in je slaapkamer

Planten mogen eigenlijk niet ontbreken in een slaapkamer. Ga je slaapkamer inspiratie opdoen dan kom je genoeg voorbeelden tegen van planten die geschikt zijn voor deze ruimte. Ze geven meer kleur en dragen ook bij aan een nog natuurlijkere sfeer in de slaapkamer. Daarnaast zorgen de planten er ook nog voor dat de lucht wordt gezuiverd. Wil je wat voor voorbeelden zien hoe planten een bijdrage kunnen leveren aan meer sfeer in de slaapkamer? Zoek op internet naar een leuke inspiratieblog.

Aanbevolen artikelen