CV ketel merken waarmee je de winter doorkomt

cv ketel merken

In een land kun je niet zonder CV ketel. In de zomer denken we er niet aan, maar zo rond deze tijd, als de verwarming weer aan gaat, komen we er vaak achter dat we een nieuwe cv ketel nodig hebben. Dat lijkt complex, omdat het een vrij technisch verhaal is, maar eigenlijk zijn er maar een paar merken die interessant zijn wat betreft de prijs / kwaliteit. Om je te helpen, noemen we die hieronder.

Intergas cv ketels

Een Intergas cv ketel is over het algemeen erg duurzaam en zeer efficiënt. Een cv ketel van Intergas heeft ook een zeer goed rendement op CV water en tapwater dat wordt behaald door de unieke combi warmtewisselaar. Dit levert een hoog rendement op, omdat de ketels maar één warmtewisselaar hebben voor beide type water. Hierdoor is een secundaire warmtewisselaar overbodig. Intergas cv ketels hebben daarnaast geen driewegklep. Een onderdeel dat bij andere merken vaak vervangen moet worden. Intergas heeft veel verschillende cv ketels en deelt die in 3 typen in: de HReco met modulerende A-label pomp, de HRE A met A-label pomp en de Extreme series met WTW unit.

Atag cv ketels

Atag is waarschijnlijk een van de meeste bekende merken op het gebied van cv ketels in Nederland en worden ook steeds meer geroemd om hun zonne-energie systemen. Door hun jarenlange ervaring is Atag een van de weinige merken die naast consumenten ook aan de zakelijk markt verkoopt. Cv ketels van Atag leveren met name optimale prestaties in combinatie met een thermostaat van hetzelfde merk.

Remeha cv ketels

Remeha is een begrip in de wereld van cv ketels, waarvan alle ketels een hoog rendement hebben. Zij ontwikkelen en produceren al ruim 75 jaar cv ketels. Hierdoor hebben ze betrouwbare ketels ontwikkelt waar meestal 10 jaar garantie op zit. Daarnaast staat Remeha ook bekend om zijn klok-, kamer- en slimme thermostaten.

Nefit cv ketels

De uitvinding van de energie zuinige HR-ketel komt van Nefit en heeft de laatste 30 jaar gebruikt om deze uitvinding door te ontwikkelen. Hierdoor weet je dat je met een cv-ketel van Nefit een betrouwbare ketel in huis haalt. Daarnaast is het een Nederlands bedrijf wat ervoor zorgt dat garantiegevallen snel kunnen worden afgewikkeld.

Ferroili cv ketels

Een van de beste cv ketels wat betreft de prijs-kwaliteitsverhouding zijn de Ferroili ketels. Zij beschikken over de zogenaamde Bi-Thermic technologie, een pijp in pijp warmtewisselaar die een secundaire warmtewisselaar en de onderdelen daartussen overbodig maakt. Zowel het tapwater als het CV water worden door de zogenaamde hoofdwarmtewisselaar verwarmt, wat een laag gasverbruik oplevert.

Aanbevolen artikelen