De voordelen van een slaapbank

Hoewel de slaapbank misschien vooral de reputatie heeft in een studentenkamer thuis te horen en niet meteen veel comfort en gezelligheid te bieden, is dat niet langer het geval. Het is een feit dat slaapbanken vroeger vooral functioneel waren, en niet zozeer comfortabel en prettig om op te liggen, maar tegenwoordig is dat niet langer zo. Een overzicht op de nadelen van een slaapbank en de voordelen van een slaapbank is hier wel op zijn plaats om duidelijkheid te creëren.nadelen van een slaapbank

De nadelen van een slaapbank

Het grootste nadeel van een slaapbank is waarschijnlijk dat het niet het meest comfortabele meubelstuk is. Vaak twijfelen mensen dan ook om een slaapbank te kopen. Dit is echter het enige nadeel van een slaapbank.

De voordelen van een slaapbank

De voordelen van een slaapbank reiken echter ver. Het voordeel van een slaapbank tegenwoordig is dat ze van veel betere kwaliteit zijn dan pakweg 20 jaar geleden. Een slaapbank is een bank die ook als slaapplaats gebruikt kan worden, waardoor het vooral in iets krappere ruimtes een goede oplossing is. Steeds meer huishoudens kiezen tegenwoordig echter voor een dergelijk meubel, omdat de huidige modellen ook qua uitstraling aan de verwachtingen voldoen. Daarbij is het voordeel van een slaapbank ook dat het uit twee delen bestaat met een aparte functie:

1. Het bankgedeelte

Het bankgedeelte van de slaapbank diende vroeger om langdurig op te zitten, zonder last te hebben van de rug. Tegenwoordig biedt een dergelijke bank echter nog meer comfort en ondersteuning, waardoor je gemakkelijk lang kunt blijven zitten. Er wordt voldoende aandacht besteedt de gebruikte stoffen, hout en accessoires zoals kussens, zodat de slaapbank naast functioneel ook als stijlelement kan dienen. Slaapbanken worden ook wel bedbanken genoemd en bieden alle nodige comfort.

2. Het slaapgedeelte

Net zoals bij het bankgedeelte, voldoet ook de kwaliteit van het slaapgedeelte van de bank aan alle verwachtingen. Op die manier verbetert de slaapkwaliteit aanzienlijk – wat dan weer positieve gevolgen heeft voor de levenskwaliteit. Dankzij een stevige bodem kan je zeker zijn van een goede ondersteuning, en daarbij zijn de banken veel ruimer dan vroeger. Sommige banken kunnen getransformeerd worden tot een bed voor één persoon, of zelfs twee personen, afhankelijk van het type.

Verschillende soorten slaapbanken

Slaapbanken bieden niet enkel qua functie, maar ook op het vlak van stijl een meerwaarde voor de woning. Zo worden slaapbanken tegenwoordig vaak gebruikt als decoratief meubelstuk in de woonkamer of hal, of zelfs als meubelstuk in een hobbykamer. De bank wordt in geen tijd omgetoverd tot een heus bed, waarin eventuele gasten kunnen slapen.

De onderstaande slaapbanken zijn enkele voorbeelden van modellen die perfect in woningen thuishoren, en dan ook een waardevolle investering zijn:

soorten slaapbanken
LaForma Arty à €259,99

1. De LaForma Arty

Deze bank van 70 centimeter breed, 89 centimeter diep en 67 centimeter hoog heeft een fauteuil van een zachte stof, en kan uitgeklapt worden tot een slaapbank. De slaapbank biedt een oppervlakte van wel 70 op 200 centimeter, en biedt ook comfort voor het hoofd dankzij een zacht hoofdkussen.

voordelen van een slaapbank
Innovation Living Cubed Arm à €1259,99

2. De Cubed Arm slaapbank

Deze slaapbank is uniek dankzij zijn compact ontwerp, met een breedte van wel 1,4 centimeter. De bank kan gemakkelijk getransformeerd worden in een bed voor twee personen van 154 op 207 centimeter. De luxe leuningen en de keuze tussen vier stofferingen (waaronder oranje stof en zwart kunstleder) maken deze bank een perfect meubelstuk voor een moderne woning.

voordelen slaapbank
Innovation Living Debonair à €929,99

3. De Innovation Debonair slaapbank

Vervolgens biedt deze slaapbank een stijlvolle uitstraling en tegelijkertijd praktisch nut. Dankzij een sierlijk ontwerp past dit meubelstuk in een moderne woning. Daarbij dient het als handig bed voor gasten, aangezien het een oppervlakte biedt van wel 130 op 207 centimeter. Gebruik je hem als bank, dan biedt hij plaats voor maximaal drie personen – de perfecte uitbreiding dus voor de gastenkamer!

voordelen slaapbanken
Innovation Living Oldschool à €989,99

4. Een Oldschool slaapbank

Tenslotte vult deze slaapbank een klassiek inrichting perfect aan, en daarbij biedt hij voldoende plaats, met afmetingen van 115 op 210 centimeter. De zitting is gecapitonneerd, waardoor de bank een authentieke uitstraling heeft en zowel in traditionele als retro stijl thuishoort. Beide delen van de rugleuning kunnen versteld worden, zodat je de bank kan gebruiken om comfortabel in achterover te zitten terwijl de persoon naast je rechtop kan blijven zitten.

Aanbevolen artikelen