Een echte prinsessenkamer inrichten: drie tips

De slaapkamer van je dochtertje is echt aan een make-over toe. Ze heeft jarenlang dezelfde inrichting gehad in haar slaapkamer en dit was prima, maar nu is ze wel echt toe aan iets nieuws. Omdat je dochter helemaal gek is van alles wat met prinsessen te maken heeft, heb je besloten haar slaapkamer te transformeren in een echte prinsessenkamer. Wil jij de mooiste prinsessenslaapkamer maken voor jouw dochter? Lees dan in dit artikel hoe je dit doet.

Tip 1: koop een hemelbed

Een echte prinses slaapt niet in een gewoon bed, maar heeft een sprookjesachtig hemelbed. De eerset stap om de slaapkamer van jouw dochter te veranderen in de slaapkamer van een prinses, is door een hemelbed te kopen. Koop het liefst een wit hemelbed, want dit ziet er extra sprookjesachtig uit. Door er witte of roze gordijnen in te hangen die je met een mooi lint vast kunt maken, maak je het plaatje helemaal af.

Tip: wil je eigenlijk geen nieuw bed kopen? Dan kun je het huidige bed van je dochter op een hemelbed laten lijken door een mooie klamboe op te hangen. Dit kost minder geld dan het kopen van een nieuw bed, maar ziet er wel prachtig uit.

prinsessenkamer

Bron: http://mamasopinternet.nl/prinsessenkamer-inrichten-6-ideeen/

prinsessen kamer

Bron: https://nl.pinterest.com/explore/princess-room/?lp=true

Tip 2: geef de muren een zoet kleurtje

Je kunt de slaapkamer van je dochter een hele andere sfeer geven door de muren een leuke kleur te geven. Schilder de muren liever niet felroze (dat is je dochter namelijk binnen een paar weken weer zat), maar geef de muren een lichtroze of beige kleur. Deze kleuren worden geassocieerd met een echte prinsessen kamer en zijn net wat subtieler dan de kleur felroze.

Je kunt de muren natuurlijk ook opvrolijken met een leuk behangetje. Neem een roze of beige behangetje met bloemen en je geeft de slaapkamer van je dochter een echte prinsessen look.

kamer voor pirnsessen

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/explore/princess-room/?lp=true

Tip 3: zet een mooie kaptafel met spiegel neer

Prinsessen vinden het heerlijk om zich lekker op te tutten, dus jouw dochter doet dit waarschijnlijk ook graag. Door een kaptafel met een mooie spiegel neer te zetten, geef je haar de ruimte om lekker met haar prinsessen look bezig te zijn. Daar komt nog bij dat een kaptafel echt thuis hoort in de slaapkamer van een prinses en de prinsessen kamer van je dochter een koninklijke uitstraling geeft.

Tip: leg een mooie handspiegel op de kaptafel als je klaar bent met meisjeskamer inrichten. Handspiegels worden vaak in Disneyfilms gebruikt door de mooiste prinsessen: je dochter zal deze spiegel geweldig vinden. Je kunt een dure spiegel van echt zilver kopen, maar er zijn ook namaak varianten die wat goedkoper te krijgen zijn.

prinsessenkamer inrichten

Afbeelding: https://makeover.nl/inspiratie/inrichting/kinderkamer/prinsessenkamer-inrichten

prinsessenkamer meubels

Afbeelding: https://www.stijlvolstyling.com/interieur-kids-baby-en-kinderkamer-inspiratie-voor-kleine-prinsessen-balletdanseressen/

handspeigel prinsessenkamer

Afbeelding: http://www.twenga.nl/handspiegel.html

Aanbevolen artikelen