Geef je slaapkamer een snelle make over met deze tips

slaapkamer make over

Wist je dat we ruim 1/3 van ons leven in bed doorbrengen? De slaapkamer is het laatste en het eerste wat we zien op een dag, belangrijk dus dat die kamer een fijne sfeer heeft. Allerbelangrijkste is natuurlijk dat er een goed bed staat. Heb je die niet, denk er dan eens over na om Magnitude bedden kopen. Daarmee zorg je dat je je lichaam ook werkelijk rust krijgt en een expert als Bröring kan je daarbij helpen. Nu je het bed zelf gecovered hebt, hebben wij tips om de ruimte waar dat bed staat nóg fijner te maken. Lees verder voor tips en ideeën om je slaapkamer een snelle make-over te geven.

Varieer met het beddengoed

Een van de makkelijkste manieren om je slaapkamer een nieuwe uitstraling te geven is om te variëren met je beddengoed. Meestal neemt het bed namelijk de meeste plek in in de slaapkamer, dus een ander dekbedovertrek kan de ruimte een totaal ander beeld en gevoel geven. Speel ook eens met andere, maar wel bijpassende, kussenslopen. Zo kun je een druk dekbedovertrek erg goed mixen met kussenslopen van één kleur… of andersom natuurlijk.

Leg een leuk kleedje op de grond

Een andere goedkope en snelle manier om je slaapkamer een andere uitstraling te geven is om iets leuks op de grond te leggen. Een leuk vloerkleed is niet alleen fijn aan je voeten als je op staat, maar hiermee kun je een duidelijke sfeer neerzetten, en dus ook veranderen als je die beu bent.

Geef het meubilair een ander kleurtje

Geef je meubilair een andere kleur. Nu het nog mooi weer is, is het verstandig om je slaapkamer meubilair, of een deel daarvan, buiten te zetten, op te schuren en een ander kleurtje te geven. Dit kost je slechts tijd en een blik verf, maar kan je slaapkamer er totaal anders uit laten zien. Daarnaast kun je op deze manier je meubilair, zoals nachtkastjes, in dezelfde kleur schilderen als bijvoorbeeld je beddengoed, of dat nieuwe kleedje dat je net hebt aangeschaft.

Kussen werken altijd in een slaapkamer

Kussens zijn handige accessoires: ze kunnen je bed, en daarmee je slaapkamer, direct een andere look en feel geven. Ga verschillende printjes niet uit de weg: mix grote prints met kleine en bloemenprints met geometrische prints.

Geef de blikvanger een ander aanzicht

Wil je niet te veel tijd besteden aan je slaapkamer maar die er toch af en toe anders uit laten zien? Kies er dan voor om één blikvanger te veranderen, bijvoorbeeld een kast of je bedframe, door deze een andere kleur te geven of bijvoorbeeld met tape kleuraccenten toe te voegen.

Zorg voor wat groen in je slaapkamer

Je hoeft er natuurlijk geen tropisch regenwoud van te maken, maar door een paar planten neer te zetten geef je je slaapkamer al een hele andere, beetje bohemian, vibe. Het contrast van de planten zorgt ook voor een leuk effect, vooral als je de rest van je slaapkamer rustig houdt qua kleur.

Speel met het licht

Een makkelijke manier om de uitstraling en sfeer van je slaapkamer te veranderen is door met licht te spelen. Vervang felle lampen door lampen met een lager wattage of een andere lichtkleur, koop nieuwe nachtlampjes, pimp de lampenkappen of hang kerstverlichting of lichtsnoeren op.

Ontzettend veel leuke ideeën die je kunt toepassen op het interieur van de slaapkamer. Het voordeel van deze  tips is dat het allemaal niet heel veel geld kost, niet al te moeilijk is en ook snel gedaan kan worden! 

Aanbevolen artikelen