Geef jouw kleine slaapkamer een ruimtelijk gevoel met deze tips!

kleine slaapkamer groter laten lijken

Een kleine slaapkamer inrichten is zeker wel mogelijk!

Een kleine slaapkamer inrichten kan erg lastig zijn. Zeker het om een slaapkamer met schuin dak gaat, is het niet gemakkelijk om voldoende kastruimte en spullen kwijt te kunnen in de beperkte ruimte die je hebt. Zo is het vinden van een goede en ruime kledingkast in kleine slaapkamer vaak een vervelende opgave. Veel kasten zijn net te groot of net te breed om onder het schuine dak te passen. Met als gevolg dat je de moed maar opgeeft en het erbij laat. Maar meubilair en andere benodigdheden inpassen in een slaapkamer met schuin dak is zeker niet onmogelijk. Als je slim nadenkt en onderstaande tips gebruikt, kun je de slaapkamer niet alleen tactisch gaan inrichten, maar ook een kleine slaapkamer groter laten lijken dan deze in werkelijkheid is. Hoe pak je dat aan?

1. Creëer op een slimme manier extra ruimte onder jouw bed

Als een kledingkast in kleine slaapkamer plaatsen lastig blijkt te zijn vanwege een schuin dak, dan is er een simpele doch effectieve oplossing. Zorg voor een verhoogd bed met daaronder lades. De ruimte boven jouw bed kan niet benut worden, dus los je dit op door de ruimte onder het bed optimaal te gebruiken om bijvoorbeeld kleding, schoenen of toiletartikelen op te bergen. Hierdoor kun je volstaan met kleinere kledingkasten.

2. Maak gebruik van lichte kleuren

Een kleine slaapkamer groter laten lijken doe je door veel lichte kleuren te gebruiken in het interieur. Zorg voor witte of lichtkleurige wanden en plafonds. Een idee is ook om een lichtkleurig gordijn voor het bed te hangen, zodat je een soort hemelbed-gevoel krijgt. Hierdoor lijkt de slaapruimte automatisch groter.

3. Benut de ruimte boven de deur

Er zijn bijna geen slaapkamer te vinden waar de ruimte die boven de deur zit, slim gebruikt wordt. Deze plek is ideaal om te benutten al een hangende kledingkast in kleine slaapkamer. Hang er bij voorkeur kleding op die je niet vaak aantrekt, omdat je de hoogte in moert om erbij te kunnen. Zorg daarom voor een klein houten laddertje in de buurt van de deur. Niet alleen is dit lekker praktisch. Ook staat een klein trapje charmant en gezellig.

4. Gebruik muurstickers die ruimte creëren

Door op de wanden gebruik te maken van lichtkleurige muurstickers die ruimte creëren, kun je op een gemakkelijke manier een kleine slaapkamer groter laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan een lichtblauw lucht met zon, of aan lichtgele zandkleuren met zeezicht. Een kleine slaapkamer inrichten, zoals een slaapkamer met schuin dak, is heus niet zo ingewikkeld!

Aanbevolen artikelen