Makkelijk en sfeervol de slaapkamer inrichten: ideeën & tips

Welke slaapkamer stijl past bij jou

De gemiddelde mens brengt een derde van zijn/leven in de slaapkamer door

De slaapkamer is een ruimte in huis die qua belang niet onderschat mag worden. Ongeveer een derde (!) van een gemiddeld mensenleven wordt in deze ruimte doorgebracht. De slaapkamer is dan ook een vertrek waar je best wat aandacht aan mag besteden, door deze kamer sfeervol in te richten. Na een dag hard werken is er namelijk niet veel dat lekkerder is, dan in een relaxte en sfeervolle slaapkamer tot rust te komen. Hoe je de slaapkamer sfeervol en gezellig inricht, lees je hieronder. Doe je voordeel met onze ideeën!

Kies voor een mooie wandsticker

Echte sfeer en gezelligheid in een slaapkamer bereik je door gebruikte maken van stoere muurstickers of korte teksten op de muur. Stickers bestellen kun je voordelig en snel online, op maat, regelen. Mooie muurstickers zijn bijvoorbeeld afbeeldingen van natuurgebieden, planten of dieren. Ook kun je keien voor positieve teksten, een wereldkaart op de muur, foto’s van gebouwen, et cetera. Voor elke stijl slaapkamer – van romantisch en gezellig tot stoer of industrieel – is er vandaag de dag wel een gave muursticker verkrijgbaar!

Ga voor natuurlijke materialen

Door diverse natuurlijke elementen te gebruiken, creëer je een hoop rust in jouw slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een riet of rotan stoel, maar ook aan het plaatsen van een of meer planten in de slaapkamer. Ook kun je houten accessoires gebruiken, zoals mooie houten schilderijlijsten of fotolijsten.

Creëer sfeer met de juiste verlichting

Zorg dat de verlichting in de slaapkamer op orde is. Met name als je wel eens televisie kijkt op de kamer, een filmpje meepakt of en goed boek wilt leen vlak voordat je gaat slapen, is een kwalitatief uitstekende verlichting onmisbaar. Ga voor een grote plafondlamp die als basisverlichting dient. Verder heb je natuurlijk enkel lampjes op de nachtkastjes nodig. Kies hierbij voor warme en romantische kleuren als rood, lichtgeel of roze. Led lampen zijn, vanwege hun levensduur en energiezuinig verbruik, zonder de twijfel de beste optie.

Maak gebruik van sierkussens

Houd je van romantiek en genegenheid, dan wil je dit natuurlijk ook in de slaapkamer tot uitdrukking brengen. Zeker als je een partner hebt, is het leuk om enkel romantische sierkussens op bede te leggen. Ongetwijfeld gaan deze sierkussentjes een positieve injectie even aan jullie relatie. Ben je single? Ook dan zijn sierkussens een echte aanwinst voor in de slaapkamer. Je kunt ze ook ’s nachts gebruiken om lekker bij weg te dromen!

Aanbevolen artikelen