Moderne slaapkamer inrichting

Als je een moderne slaapkamer inrichting wilt, hou je best rekening met een aantal zaken. Zo is het gebruik van strakke lijnen en materialen een goed idee aangezien deze een moderne sfeer teweegbrengen en de ruimte een open look geven.

Openheid is erg belangrijk, en dat wordt bereikt door alle overbodige spullen en versiering achterwege te laten. Alles zo eenvoudig mogelijk, dat is de boodschap. Als je echter nog niet zo goed weet hoe je nu zo’n moderne inrichting bereikt, dan kunnen de volgende tips je misschien helpen om de slaapkamer net dat beetje extra te geven!

Belangrijk bij een moderne slaapkamer inrichting

Het karakter van een slaapkamer hangt van een aantal zaken af, en een duidelijk overzicht daarop is dan ook belangrijk. Waar hou je best rekening mee?

1. De juiste raamdecoratie bij een moderne slaapkamer

Raamdecoratie is vooral in de slaapkamer van groot belang en als je de moderne kant wil opgaan dan is er gelukkig keuze tussen verschillende types – afhankelijk van welke uitstraling je precies wil bereiken. Als je een ietwat warmere sfeer wil hebben, dan zijn vouw- en rolgordijnen ideaal in een naturel, effen kleur. Verkies je echter een uiterst moderne sfeer, dan zal je meer hebben aan aluminium jaloezie├źn.

2. Welk meubilair kies je voor de slaapkamer?

De beste manier om je slaapkamer moderner te doen ogen is door te kiezen voor een inbouwkast. Een dergelijke kast is vernieuwend, ruimtebesparend en ten slotte ook praktisch. Als je gaat voor meubels op maat kan je zelf volledig kiezen hoe de kast eruit gaat zien zodat die perfect bij je persoonlijke stijl past. Zo wordt een optimale indeling van de ruimte bereikt, en dat zorgt ervoor dat de kamer ook ruimer oogt.

moderne slaapkamer inrichting

3. De beste verlichting voor een moderne slaapkamer

Net zoals meubilair de uitstraling van de slaapkamer bepaalt, speelt ook verlichting hierin een grote rol. Er is keuze tussen ontelbare vormen, formaten en stijlen verlichting, en alle mogelijkheden aftasten is dan ook belangrijk. Je kan bijvoorbeeld gaan voor organisch gevormde lampen als echte blikvanger in de kamer, of verschillende soorten design verlichting om de ruimte een opvallende noot te geven bij een anders strakke uitstraling.

Daarbij kan je natuurlijk ook kiezen voor een eerder neutrale, sobere verlichting die niet zozeer opvalt en ook minder plaats nodig heeft. Inbouwspots zijn daar het perfecte voorbeeld van, een die passen dan ook perfect bij een moderne inrichting. Gebruik als afwerking leeslampjes met een opvallend design en klaar is kees.

4. Meer technologie gebruiken in de moderne slaapkamer

Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van technologie in de slaapkamer, en dat draagt natuurlijk bij aan de moderne sfeer. Zo kan je ene modern ogende wekker gebruiken, verlichting die automatisch aangaat als je binnenkomt of zelfs speciale neonlampen die de wanden van de ruimte opvallender maken. Ook televisieschermen die je met een controle kunt bewegen en gordijnen die van op afstand geopend kunnen worden zijn goede voorbeelden van hoe je technologie kunt gebruiken om een moderne slaapkamer inrichting verrassender kunt maken.

Aanbevolen artikelen