Planten voor een rustgevende (studenten)slaapkamer

Als student heb je speciale wensen met betrekking tot je slaapkamer. Zo wil je misschien per se glasvezel-internet hebben, want een snelle internetverbinding is een must voor de gemiddelde student. Natuurlijk kun je ook niet zonder het juiste licht en wie weet kan een ergonomische bureaustoel niet ontbreken, want je wilt door kunnen werken tot de late uurtjes. Hoe richt je je kamer echter in als je goed wilt ontspannen? Daar kunnen planten bij helpen.

Voordelen van planten

Planten bieden eigenlijk enkel voordelen. Zo verbeteren ze de luchtkwaliteit en de geur in je slaapkamer. Hierdoor kun je vervolgens weer beter slapen. Bovendien verminderen planten stress, waardoor je de dag voor je tentamens niet wakker hoeft te liggen.

Welke planten zijn geschikt?

In principe kun je natuurlijk elke plant in je slaapkamer neerzetten. Om je op weg te helpen, geven we je alvast een paar leuke opties. Zo is lavendel de ideale plant om op je nachtkastje te zetten. De kalmerende geur helpt je om je stresslevel en je bloeddruk te verlagen. Zo raak je sneller in de juiste gemoedstoestand om naar dromenland te gaan. Als dit effect je wel aanspreekt, maar lavendelgeur is niet echt jouw ding, dan kan jasmijn een goede optie zijn. Aloë vera is de perfecte plant voor een frisse, schone lucht. Bovendien verschaft deze je ook ’s nachts voldoende zuurstof. Dit groentje zet je het beste in de vensterbank, want het heeft voldoende zonlicht nodig om in leven te blijven. De klimop is uitermate geschikt voor degenen die met allergieën of astma worstelen. Deze plant staat erom bekend dat het symptomen van deze gezondheidsproblemen kan verminderen. Het ‘ruimt’ de lucht namelijk op, waardoor je minder stof inademt. De klimop is een makkelijke plant, waardoor deze ook geschikt is voor studenten met minder groene vingers.

Hoe verwerk je planten in je kamerinrichting?

Een studentenslaapkamer zal negen van de tien keer niet zo groot zijn en je wilt het dus ruimtelijk indelen. Waar zet je al die planten dan neer? De grote kamerplanten kun je waarschijnlijk beter achterwege laten, maar op je vensterbank zul je vast en zeker voldoende ruimte hebben. Is elke vierkante centimeter van je nachtkastje of bureau al in beslag genomen? Ga dan voor hangplanten! Of monteer een plank boven je bed waar je je verzameling kamerplantjes kwijt kunt. Probeer minstens ook een plantje op je bureau te zetten, zodat je iets groens hebt om naar te kijken. De aanblik van deze kleur werkt rustgevend en zal een positieve uitwerking hebben op je leervermogen en creativiteit. 

Aanbevolen artikelen