Sfeervolle toepassingen om jouw slaapkamer van meer sfeer te voorzien

meer sfeer in de slaapkamer

We brengen er minstens de helft van onze tijd door: de slaapkamer. Maar met een lekker comfortabel bed alleen maak je een slaapkamer nog niet het knuste kamertje van het huis. Een slaapkamer dient je te omarmen als je na een lange dag thuiskomt en je je welverdiende rustmoment wilt pakken. Een opgeruimde en ruimtelijk ingedeelde slaapkamer is wel zo prettig, zodat je ‘s ochtends rustig aan je dag kunt beginnen en ‘s avonds met een lekker gevoel weer je bed inrolt. Een gezellige slaapkamer geeft je het gevoel van thuiskomen. Met de onderstaande tips breng de sfeer weer terug in je slaapkamer!

Een lekker bed

Een sfeervolle slaapkamer begint uiteraard bij een goed, comfortabel bed. Of het nu een hard-, zacht- of waterbed betreft, maakt voor de sfeer natuurlijk geen verschil. De grootte van het bed daarentegen wel degelijk! Een groot bed straalt comfort uit. Dit in combinatie met een elegant hoofdboord maakt je bed een echte eyecatcher. De stijl, kleur en materiaal van het hoofdbord en het dekbedovertrek definiëren daarnaast de eerste uitstraling. En je kunt het geheel nóg knusser en gezelliger maken door het bed verder te versieren met decoratieve kussens of extra dekentje.

Meubilair

Het is de droom van (bijna) iedere vrouw: een inloopkast! Een eigen afdeling aan kleding met het liefst een zo groot mogelijk hang-gedeelte. Maar helaas kunnen inloopkasten erg veel ruimte innemen, dus schroom je niet als je deze droom aan je voorbij moet laten gaan. Gelukkig zijn er ook veel mooie alternatieven! Bij “gewone” kasten en slaapkamermeubilair draait het toch vooral om het materiaal en de indeling ervan. Zo roepen bijvoorbeeld steigerhouten meubels vaak een gezellige sfeer op, terwijl hoogglans en/of witte meubels wel mooi zijn, maar de kamer niet veel warmte meegeven. 

Decoratie

Waar het meubilair de uitstraling en de stijl van je slaapkamer bepaald, wil dat nog niet zeggen dat het direct ook een gezellige ruimte wordt. De gezelligheid en persoonlijkheid van je slaapkamer creëer je door er je eigen persoonlijke draai aan te geven door bijvoorbeeld leuke decoraties toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan foto’s, kaarsjes, planten, lampjes of andere warme huiselijke versiersels die van een gewone slaapkamer, jóuw slaapkamer maken. Let daarbij uiteraard wel op dat je niet te veel tierelantijntjes gaat ophangen en/of neerzetten, anders wordt je kamer alsnog te druk!

Ook fundamenteel (en vaak van onderschatte waarde) voor een gezellige slaapkamer is bijpassende raamdecoratie. Of je nu liever ringgordijnen, jaloezieën, lamellen, rolgordijnen of shutters hebt, keuze aan type, kleur en materialen is er in ieder geval genoeg! Let hierbij vooral op de stijl van je slaapkamer en het licht dat je juist wel of niet naar binnen wil laten vallen.

Hou het netjes

Het is bij iedereen bekend, maar sluipt er toch door onze (vaak) drukke agenda nog weleens bij in: het opgeruimd houden van de slaapkamer. Ondanks dat het soms de nodige inspanning lijkt te kosten om de kamer aan kant te krijgen, is het toch elke ochtend en avond weer een opluchting als je in een rustige en opgeruimde kamer wakker wordt en in slaap valt. Een gezellige slaapkamer betekend ook niet dat het een modelkamer a la IKEA dient te zijn, maar het is wel lekker binnenkomen wanneer het bed is opgemaakt en de vuile kleren zijn weggewerkt. Dus sluit je dag af zoals je het verdient: met rust, comfort en sfeer in je slaapkamer!

Aanbevolen artikelen