Shutters voor in de slaapkamer

shutters slaapkamer

Een landhuis in Virginia, een chique loft in NewYork of een slaapkamer in een leuke woonwijk in Nederland. Shutters vormen een mooie raamdecoratie die overal toepasbaar is. Shutters bestellen betekent kiezen voor stijl en klasse. Er is geen enkele andere manier waarmee je zo kan spelen met zonlicht als met shutters. Heerlijk romantisch op de slaapkamer, maar ook complete privacy op momenten dat jij daarvoor kiest. 

Houten shutters kan je in vrijwel alle RAL kleuren laten lakken, zodat je ze perfect op je inrichting kan afstemmen. Uiteraard kan je ook gaan voor blanke lak waardoor de mooie houtstructuur zichtbaar blijft. Shutters kies je voor een periode van jaren en ze blijven aantrekkelijk omdat de lak speciaal voor het hout is ontwikkeld, kleurvast is en bestand tegen de zon.

Shutters bestaan al duizenden jaren

De oude Grieken waren de eersten die ontdekten dat de vorm van de shutter diverse voordelen had als ze die gebruikten voor hun ramen. De hitte werd hierdoor buiten gehouden, er kwam genoeg frisse lucht binnen en ook de lichtval binnen was afdoende. Overigens konden de eerste shutters niet bewogen worden, ze werden van marmer gemaakt. In andere streken rond de Middellandse zee werd deze raamdecoratie gekopieerd. 

Omdat niet overal voldoende marmer beschikbaar was, werd lindehout gebruikt. Een mooie vervanger, gelet op de structuur van deze soort hout. Na de middeleeuwen waren het de Engelsen die shutters gebruikten in combinatie met glas. Vaak werd slechts een deel van het raam voorzien van het dure glas en voor het restant gekozen voor een shutter. De ontwikkeling van de moderne shutter begon in het zuiden van de huidige Verenigde Staten. De Spanjaarden introduceerden de shutter voor de prachtige houten huizen van de plantagehouders. In films over die tijd wordt nog steeds gretig gebruik gemaakt van de lichtval die met shutters kan worden bereikt: indrukwekkend romantisch.

Voordelen van shutters voor de slaapkamer

De shutters van vandaag zijn beweegbare lamellen van lindehout. Door gebruik van hoogwaardige verbindingen zijn moderne shutters eenvoudig te bedienen en kan je er voor kiezen om alle zonlicht binnen te laten of iedere andere stand die jij wilt. Als je voor shutters kiest, worden die op maat gemaakt en vaak gratis ingemeten. Dat houdt in dat je shutters bij ieder raam kan toepassen, op de slaapkamer maar ook op zolder en zelfs bij ronde ramen. Op maat gemaakt betekent ook een goede pasvorm en een strakke afwerking.

Houten shutters worden van meerdere laklagen voorzien en zijn gemaakt om vele jaren mee te gaan en mooi te blijven.

Shutters zijn onderhoudsvrij

Veel onderhoud vragen shutters niet en ze verzamelen geen stof, zoals andere raamdecoratie, wat een voordeel is als er iemand in huis allergisch is voor huisstofmijt. Af en toe de shutters stofvrij maken met een plumeau of zachte vochtige doek volstaat meestal. De vochtige doek is ook geschikt om eenvoudige vlekken te verwijderen. Voor lastige vlekken kan je de leverancier benaderen, gebruik in verband met de lak geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Shutters zijn beslist ook een mooie optie voor jouw slaapkamer.

Aanbevolen artikelen