Slaapkamer op zolder? Zo richt je ze het beste in!

Slaapkamer-op-zolder

Wil jij graag een slaapkamer op zolder inrichten? Dit kan best een flinke uitdaging zijn. De kans is immers groot dat je schuine daken hebt waardoor er veel ruimte verloren gaat. Vaak is er ook weinig licht en is het er ontzettend warm in de zomer. Een slaapkamer op zolder inrichten is op het eerste gezicht niet het meest ideaal. Toch kan je er iets heel moois van maken als je het op de juiste manier aanpakt. Wij helpen je graag een handje en zetten daarom een aantal handige tips op een rijtje voor je! 

1. Slaapkamer op zolder inrichten: kies voor wit op de muren

Meestal heeft een zolder niet veel dakramen. Dat is jammer want zo kan er weinig daglicht naar binnenkomen. Gelukkig kan je de zolder lichter en groter maken door de muren en het plafond wit te verven. Als het nog steeds te donker is, kan je eventueel een witte vloer leggen. Op die manier lijkt de zolderkamer nog een tikkeltje lichter en ruimer.

2. Plaats lage kasten

Door de schuine daken op zolder is een hoge, grote kledingkast vaak niet mogelijk. Echter moet je al je kleding natuurlijk ergens kwijt kunnen. Kies daarom voor lage kasten met brede lades. Deze plaats je in het laagste deel van de zolderkamer onder het schuine plafond. Past niet al je kleding in die lage kast? Daar hebben we de volgende tip voor!

3. Schaf een kledingrek aan

Niet al je kleding zal in die kledingkast passen. In dat geval kan je er een mooi kledingrek bij plaatsen. Een kledingrek neemt minder ruimte in beslag dan een kledingkast en vaak zitten er ook wieltjes onder. Zo’n verrijdbare kledingkast is erg handig omdat je het makkelijk kunt verplaatsen. Meestal kan je ook zelf de hoogte van het rek aanpassen waardoor zo’n rek zeer flexibel is.

4. Creëer extra opbergruimte

Bij het inrichten van een slaapkamer op zolder moet je een beetje creatief zijn om extra opbergruimte te creëren. Plaats bijvoorbeeld je bed in het midden van de ruimte tegen een muur en zet aan het einde van het bed een opbergmeubel. Kies voor een lage kast als je de ruimtelijkheid wilt behouden, of ga voor een hoge kast als je meer opbergruimte nodig hebt. Wat ook ontzettend handig is: opbergdozen onder je bed plaatsen! Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, laat dan een kast op maat maken zodat deze perfect past in de kamer met schuine muren.

5. Installeer rolluiken met zonwering

Een laatste hindernis bij een slaapkamer op zolder is dat het er in de zomer ontzettend warm kan zijn. Om toch van een goede nachtrust te genieten, is het handig om rolluiken met zonwering te installeren. Deze houden de zon en de warmte in de zomer buiten. Wanneer dit nog niet voldoende werkt, is het investeren in een airco wellicht een goed idee. Vind je een airco niet zo mooi staan? In dit artikel vind je 3 manieren om je airco te verbergen in de slaapkamer!

Aanbevolen artikelen