Slaapproblemen tackelen zonder medicatie

slaapproblemen

Lig je al weken te woelen in je bed voordat je in slaap valt? Dan zul je waarschijnlijk de conclusie hebben getrokken dat je last hebt van slaapproblemen. Geen zorgen, dit kan gebeuren! De meeste mensen hebben minimaal één keer in hun leven last gehad van periodes waar ze problemen hadden met in- of doorslapen. Het is dan ook verstandig om niet meteen aan verslavende slaapmedicatie te gaan voordat je andere oplossingen hebt uitgeprobeerd. In dit artikel lees je over drie mogelijkheden die jou kunnen helpen met in én doorslapen.

Een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken is een deken dat zwaarder is dan een gewoon deken. Het is een feit dat dekens voor meer rust zorgen en stress verminderen. Het is dan ook niet gek dat je in de zomer niet goed slaapt onder een dun lakentje. Dit komt niet alleen door de hitte, maar ook doordat het deken dun is en niet beschermend aanvoelt. Een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je je nog rustiger voelt dan met een gewoon deken wanneer je in bed ligt. Je voelt je veiliger, slaapt rustiger en daarbovenop woel je minder. Een goed voorbeeld van een perfect verzwaringsdeken is het verzwaringsdeken van Slaap Kalm. Heb je dus slaapproblemen? Creëer dan voor jezelf Een betere nachtrust met slaap kalm. 

EFT tikken

Ben je vaak erg gestrest voor je in gaat slapen? Dan zorgt dit er waarschijnlijk voor dat je langer en vaker wakker ligt ’s nachts. Stress heeft namelijk een negatieve invloed op je slaapritme. Stress kan makkelijk en effectief verminderd worden door de zogenaamde EFT techniek. Met deze techniek tik je op acupunctuur punten op je lichaam wat er voor zorgt dat je stress verminderd en je zenuwstelsel tot rust komt. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Probeer het eens. Je zult merken dat je na een paar rondjes EFT tikken gegarandeerd rustiger wordt.

Kalmerende kruiden

Er zijn tientallen kruiden die je goed kunnen ondersteunen als je moeilijk inslaapt. Valeriaan is het bekendste voorbeeld, dit kruid heeft een kalmerend en angst verlichtend effect waardoor je makkelijker in zal slapen. Dit kun je innemen in capsule of in thee. Ook lavendel heeft een kalmerend effect. Je kunt online vele geurkussens met lavendel kopen die je onder je eigen kussen kunt leggen.  Ook kun je een mengsel van kalmerende kruiden innemen. Wanneer je kwalitatief goede thee koopt, speciaal gemaakt met slaapkruiden, is dit de makkelijkste manier om kalmerende kruiden in te nemen.

Aanbevolen artikelen