Tips om je slaapkamer in te richten

slaapkamer inrichten

Je slaapkamer moet een persoonlijk toevluchtsoord zijn waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Je slaapkamer inrichten met je favoriete kleuren, objecten en andere zaken is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je een ontspannen toevluchtsoord hebt waar je elke avond van kunt genieten. Lees deze belangrijke tips als je hulp nodig hebt bij het inrichten van je slaapkamer en op zoek bent naar slaapkamer ideeen.

Kies een subtiel kleurenpalet

In plaats van gedurfde primaire kleuren in je slaapkamer te gebruiken, kies je beter voor rustgevende tinten en een rustgevend palet van zachte tinten. Zachte tinten blauw, lavendel of groen worden als kalm en sereen beschouwd, terwijl rijke tinten (denk aan rijke smaragd of diepe granaatappel) de sfeer van gezelligheid en comfort neerzetten. Je kunt ook afgezwakte versies van je favoriete kleuren gebruiken in de slaapkamer, zoals een blush in plaats van felroze of koper in plaats van mandarijn.

Kijk niet uit over het plafond

Het plafond wordt vaak de vijfde muur in een kamer genoemd, maar het wordt vooral belangrijk in een slaapkamer waar je ernaar staart terwijl je in bed ligt. Door een subtiel patroon of een zachte kleur toe te voegen, kun je de kamer een stuk stijlvoller maken. Je kunt ook proberen het plafond een iets lichtere versie van de muur kleur te schilderen, wat zal helpen om het plafond visueel te verlagen en de ruimte een gevoel van comfort en intimiteit te geven.

Andere oplossingen zijn om het plafond te stencilen of te behangen, architecturale elementen toe te voegen in de vorm van balken of lijstwerk of een decoratieve verfbehandeling te gebruiken. Voor een extra vleugje luxe, voeg een gegoten medaillon en kroonluchter van kristal of delicate tinten toe die kleur, patroon en textuur geven aan de “vijfde muur” boven je.

Houd het decor eenvoudig

Een slaapkamer moet er gezellig, verfijnd en elegant uitzien, ongeacht de stijl van decoreren die je kiest. Laat voor bewegings gemak minimaal 1 meter ruimte tussen het bed en de zijwanden of grote meubelstukken, en minimaal 2 meter tussen het bed en lage meubels, zoals tafels en dressoirs. Als je om het bed heen moet lopen om uit de kast of de badkamer te komen, bedenk dan hoe je het bed kunt verplaatsen om de zaken gestroomlijnder te maken.

Richt je slaapkamer verder in met alleen wat je nodig hebt. Een bed, een nachtkastje of twee, een dressoir en een stoel zijn noodzakelijk. Al het andere kan als overbodig worden beschouwd en kan gemakkelijk bijdragen aan het gevoel van chaos. Accessoires moeten ook tot een minimum worden beperkt. Kies een mooi kunstwerk, zet wat familiefoto’s neer, voeg bloemen en kaarsen toe en laat de rest open.

Kies de juiste maat meubels

Als je klaar bent om slaapkamermeubilair te kopen, begin dan met een plattegrond en een opgemeten tekening van de ruimte. Meubilair moet passen in de kamer waarin het staat, dit geldt met name voor slaapkamermeubilair. Kies geen zwaar, groot bed en dressoir voor een kleine slaapkamer. Als het plafond hoog is, helpt een hoog hoofdeinde om het zichtbaar kleiner te maken. Als je slaapkamer groot is, kies dan meubels die ook in een grotere ruimte passen. Voeg een stoel en poef toe of plaats een meubelstuk aan het einde van het bed om extra vierkante meters te vullen. Meubels en accessoires die te klein zijn, zien er verloren uit in een grote kamer!

Aanbevolen artikelen