Verleid je partner met romantische slaapkamer verlichting!

De verlichting die in een ruimte gebruikt wordt, doet veel met de sfeer in de kamer. Een kamer met felle tl-verlichting ziet er bijvoorbeeld veel ongezelliger uit dan een ruimte met sfeervolle wandlampen of een mooie kroonluchter aan het plafond. Wil je jouw partner verleiden met een romantische setting in de slaapkamer? Denk dan niet alleen aan je eigen uitstraling, maar ook aan de uitstraling van de slaapkamer. Door de juiste lampen op te hangen in de slaapkamer, krijgt de ruimte een romantische sfeer en is de kans op verleiding groter.

In dit artikel lees je welke lampen je kunt gebruiken om jouw slaapkamer een romantische uitstraling te geven. Door de romantische slaapkamer verlichting tips in dit artikel door te lezen, weet je precies hoe je jouw slaapkamer verlichting aan moet passen om je partner te verleiden.

Tip 1: gebruik een dimmer op de slaapkamer verlichting

Door een dimmer op de plafondlamp slaapkamer te installeren, kun je zelf bepalen hoe licht of hoe donker het moet worden in de ruimte. Wil je een romantische sfeer creëren met romantische verlichting in de slaapkamer, dan zet je de plafondlamp slaapkamer wat lager met de dimmer. Heb je wat meer licht nodig om het bed op te maken of gewoon goed wakker te worden in de ochtend, dan zet je de dimmer op maximaal en is het gewoon lekker licht in de ruimte.

Tip 2: koop een romantische hanglamp voor een verleidelijke sfeer

Door jouw standaard hanglamp slaapkamer te vervangen met een romantische hanglamp, kun je de hele sfeer van de slaapkamer veranderen. Een goed voorbeeld van een hanglamp met een romantische uitstraling, is de kroonluchter. Koop geen kitsch kroonluchter die er fake uit ziet, maar investeer in een mooie, luxe kroonluchter met romantische uitstraling. Ben je niet zo’n liefhebber van kroonluchters? Dan kun je de verlichting in de slaapkamer ook romantischer maken door de lamp in de hanglamp een warme kleur te geven. Geen lamp met fel geel of wit licht, maar een sfeervolle lamp die oranje of rood licht geeft.

Tip 3: plaats romantische, subtiele muurlampen in de slaapkamer

Een muurlamp is een lamp die je tegen de muur aan plaatst. Zet je deze lamp aan, dan schijnt het licht van de lamp tegen de muur aan. Hierdoor wordt het licht van de romantische muurlamp niet alleen automatisch subtiel gedimd, maar valt de lamp bovendien minder op in de ruimte. Door twee muurlampen in de slaapkamer te verwerken, bijvoorbeeld aan beide kanten van het bed of aan beide kanten van de deur, krijgt je slaapkamer een gedimd, subtiel licht.

romantische wandlampen

romantische kaarsen in de slaapkamer

Extra tip: gebruik kaarsen in de slaapkamer

Heb je een dimmer op je hanglamp, heb je een hanglamp die wat warmer licht geeft of heb je muurlampen in de slaapkamer, dan is het wat donkerder in de ruimte. Je kunt de slaapkamer nu extra romantisch en een beetje lichter maken door kaarsen neer te zetten, die je aansteekt als je jouw partner wil verleiden. Zet bijvoorbeeld kaarsen op de vensterbank, op het nachtkastje bij het bed of op de wandplank in de slaapkamer en de sfeer wordt nog verleidelijker dan alleen met romantische verlichting in de slaapkamer.

Aanbevolen artikelen