Verlichting en sfeer gaan hand in hand in je slaapkamer!

Verlichting is één van de meest belangrijke elementen om sfeer te creëren. Je kiest met zorg de kleuren uit voor je muren en plafonds. Je kiest de ideale slaapkamermeubels die het beste bij jou passen. Waarom zou je dan niet met evenveel zorg je verlichting uitzoeken? Verlichting is namelijk cruciaal als het om sfeer gaat. Wil je je slaapkamer inrichten? Dan kun je niet naast de verlichting denken. Op het gebied van verlichting in de slaapkamer zijn er volop mogelijkheden waarbij je moet denken aan;  hanglampen, staande lampen, lampen voor het nachtkastje of wandlampen en uiteraard de combinatie van deze zijn een manier om het gezellig te maken in je slaapkamer.

Welke hanglamp kies je voor je slaapkamer?

Als centraal lichtpunt in je slaapkamer kun je kiezen voor een design hanglamp. Je kunt deze in het midden boven het bed hangen. Ga voor gezellig licht waarbij het licht niet rechtstreeks in de ogen schijnt. Denk bijvoorbeeld aan een grote lampenkap met houten lamellen, met gekleurd glas, met een papieren of geperforeerde structuur. Deze verspreiden het licht diffuus in de kamer.

Design hanglampen; wat is design?

Het is moeilijk uit te leggen wat design precies inhoudt. Wiki omschrijft het als ‘industriële vormgeving’. Maar daarmee is niet alles gezegd. Het is een interactie tussen de ontwerper, het materiaal en de vormen. Ontwerpers werken nauw samen met producenten en komen zo tot een schitterend en uniek resultaat. De objecten zijn niet alleen functioneel maar zijn er ook om de gebruikers te bekoren. Design hoeft niet altijd duur te zijn. Er zijn heel wat producenten die design heel toegankelijk maken voor een breder publiek.

Design hanglampen in diverse uitvoeringen

Als je op zoek bent naar een design hanglamp, merk je gauw dat je een enorme keuze hebt. Vaak denkt men dat een design lamp enkel in moderne woningen past. Niets is minder waar. Onder de design hanglampen vind je zowel eigentijdse als meer traditionele uitvoeringen. Je kunt kiezen tussen verschillende materialen: hout, karton, kunststof, glas of metaal bijvoorbeeld. Daarnaast heb je de keuze tussen één grote lampenkap of verschillende kleinere lichtbronnen bij elkaar. En tot slot is er nog een uitgebreide keuze in kleuren en vormgeving. De hedendaagse hanglampen voldoen aan de moderne eisen en zijn bijvoorbeeld vaak uitgerust met dimmers en LED lampen. Zo vind je altijd de geschikte design hanglamp voor jouw slaapkamer.

Aanvullende verlichting

Naast een aangenaam centraal lichtpunt, heb je ook nog andere verlichting nodig in de slaapkamer. Wil je nog een boek lezen in bed? Dan ga je voor tafellampen die het licht gericht naar een bepaald punt richten. Ter hoogte van de kleerkast voorzie je sterker licht voor bij het aankleden. Eventueel kun je nog extra sfeer brengen met een staande lamp of wandlampen. De kunst is deze verschillende lichtbronnen zodanig te combineren dat ze decoratief, functioneel en sfeervol zijn. Laat ze onafhankelijk van elkaar werken en voorzie ze van dimmers. Zo verkrijg je op elk moment het ideale licht dat jij in je slaapkamer wenst!

Save

Aanbevolen artikelen