Verlichting voor de slaapkamer

Verlichting: je kunt er niet zonder

Verlichting op een slaapkamer is onmisbaar. Ook al breng je het grootste deel van je tijd er slapend door, toch heb je verlichting nodig. Die vind je in alle soorten en maten: plafondlampen, hanglampen, wandlampen, vloerlampen enzovoort. De meeste mensen vinden het handig om snel even een lamp aan te doen als je bijvoorbeeld ’s avonds wat moet pakken op je slaapkamer of kleding op wilt ruimen. Hierbij kun je onder andere kiezen voor een hanglamp of ingebouwde spotjes. Daarnaast is een bedlampje om bij te lezen ook erg handig. Een schemerlampje voor de sfeer maakt het een stuk gezelliger dan een grote, felle lamp. Niet alleen de vorm van de lamp is belangrijk, maar ook de lamp die je als verlichting gebruikt. Hij moet niet te fel zijn, omdat dat heel onaangenaam is op een slaapkamer en zelfs slapeloosheid kan veroorzaken. Te weinig licht is weer slecht voor je ogen en dan heb je weer onvoldoende licht om bijvoorbeeld te lezen of je aan te kleden.

Hoe kies je de juiste verlichting voor je slaapkamer?

De verlichting waar je voor kiest op je slaapkamer is natuurlijk een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur. Daarnaast moet je voor jezelf helder hebben voor welk doel je de verlichting gebruikt. Wil je erbij kunnen lezen, werken omdat je een bureau in je slaapkamer hebt staan, tv kijken, of zoek je een zachte verlichting om bij te kunnen slapen? Het is echt van groot belang dat je geschikte lampen hebt die je slaapkamer echt tot een ruimte maken waar je tot rust kunt komen. Niets is er zo vervelend als te felle of te zwakke verlichting. Als je wilt weten welke verlichting het beste past op jouw slaapkamer, dan kun je advies vragen in een speciaalzaak voor verlichting. De mensen die hier werken weten alles van soorten verlichting e.d. Daarnaast kun je je altijd oriënteren op internet waar heel veel informatie te vinden is over de verschillende soorten verlichting.

Waar vind je de juiste slaapkamerverlichting?

Lampen zijn te koop in alle bouwmarkten, woonwarenhuizen en speciaalzaken voor verlichting. Ook is het aanbod op internet zeer groot. Kijk eens op budgetlight.nl en zie het grote aanbod van onder andere:
– led-verlichting: deze verlichting heeft een mooie lichtkleur, gebruikt weinig stroom en gaat heel lang mee. Je komt dus niet snel onverwacht in het donker te zitten. Het nadeel van deze verlichting is de hoge aanschafprijs. Deze verdien je echter door de energiebesparing wel weer snel terug;
– spaarlampen: deze lampen zijn heel geschikt wanneer je een lamp wilt die langdurig moet branden. Ze zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, o.a. in matglas waarmee je een aangenaam en sfeervol licht kunt creëren. Ook kun je kiezen voor een dimbare uitvoering;
– halogeenlampen: deze zijn goedkoper in aanschaf dan led-lampen, geven mooi wit licht, en gaan direct aan zonder opstarttijd. Het nadeel van een halogeenlamp is dat hij erg warm wordt.
Bij budgetlight vind je voor elk interieur en voor elk budget een geschikte lamp. Dus wil je het licht zien: neem dan snel een kijkje op deze site!

Aanbevolen artikelen