Waar moet je opletten bij een badkamer en suite?

badkamer en suite

Op zoek naar een luxe hotel sfeer in huis? Kies dan voor een badkamer en suite! Bij een dergelijke badkamer is deze bij de slaapkamer getrokken. Eigenlijk altijd in dezelfde ruimte, soms gescheiden door een wand, spiegel, toiletmeubel, of een ander item om de ruimte te scheiden. In deze blog kijken we hoe je een badkamer en suite thuis kunt maken.

Mocht je erover nadenken om een badkamer en suite bij je slaapkamer te betrekken, dan moet je als eerste kijken of de ruimte groot genoeg is. Is de kamer dat niet? Ga dan niet proberen om alsnog een dergelijke badkamer en suite bij je slaapkamer te betrekken. Is een ruimte eigenlijk te klein voor een badkamer en suite, dan zal dit juist een compleet tegenovergestelde sfeer neerzetten van wat de bedoeling is: De ruimte zal klein en volgepropt overkomen. Wat voor stijl of badkamermeubel hout je ook gebruikt. Klein en vol is niet wat je wil als je op zoek bent naar een royale uitstraling, wat uiteraard de bedoeling is van een badkamer en suite.

Houd de ruimte open

Nee, het is juist erg belangrijk dat er veel ruimte zit tussen de verschillende elementen in een badkamer en suite. Je wil overal makkelijk langs kunnen lopen en de ruimte moet een open uitstraling hebben. Heeft het dat niet, dan gaat het hele luxe gevoel van een badkamer en suite verloren.

Een goed voorbeeld hiervan is de badkuip. Het liefst plaats je die bij een badkamer en suite ‘los.’ Dus niet tegen een wand, maar juist los van alles waardoor je er omheen kunt lopen. Dit is een van de kenmerken, misschien wel de belangrijkste, van een bad in een ruimte die wordt samengevoegd met je slaapkamer. Ga je trouwens je slaapkamer verbouwen tot badkamer en suite, dan moet je wel goed kijken of de afvoer maten groot genoeg zijn voor een toilet, douche en / of bad. Als je uitgaat van de afmetingen van een wastafel die in de slaapkamer hing, dan moet je waarschijnlijk nieuwe leidingen leggen, omdat die te smal zijn voor de afvoer van toilet, douche of bad.

Tegenwoordig zijn er heel veel opties voor een dergelijk vrijstaand bad. Bij een vrijstaand bad houdt men altijd rekening met het feit dat dit bad duidelijk zichtbaar is, en dus hebben ze eigenlijk altijd een luxe uitstraling. Of je nu voor een klassiek vrijstaand bad gaat, of voor een modern bad. Tegenwoordig kun je bij ruimtegebrek ook kiezen voor een semi vrijstaand bad. Dit is een bad dat wel tegen een wand wordt geplaatst, maar de luxe uitstraling van een vrijstaand bad heeft. Hierdoor geeft het toch een ruimtelijke sfeer.

Zorg voor een goede afzuiging

Iets waar je goed rekening mee moet houden is het vocht dat vrij komt in de ruimte. Dit zul je moeten bestrijden met een afzuiging… een die heel goed werkt, want je wil geen vocht overschot in je slaapkamer en badkamer en suite. In een badkamer kan dat al voor problemen zorgen, maar zo gauw je slaapkamer er bij wordt betrokken, kan je beddengoed vochtig worden, evenals meubels, matras, etc. Dit leidt dan weer tot schimmels, die in de badkamer natuurlijk al ongezond zijn, maar in een slaapkamer nog veel schadelijker omdat je daar veel meer tijd doorbrengt dan in je badkamer. Zorg dan ook voor een goede afzuiging!

Aanbevolen artikelen