Wat zijn de beste raamdecoratie mogelijkheden voor in de slaapkamer?

Wie op zoek is naar kwalitatief goede en stijlvolle raambekleding voor in de slaapkamer, komt er al snel achter dat er op dit gebied behoorlijk veel keuze is. Denk aan rolgordijnen, vouwgordijnen, lamellen, duo rolgordijnen en rolluiken. Kiezen uit dit soort mogelijkheden kan lastig zijn. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen en kenmerken per soort raambekleding voor je in kaart gebracht. Zodat het wat gemakkelijker wordt om voor jezelf een keuze te maken.

Vouwgordijnen: stijlvol, praktisch en romantisch

Een populair type raamdecoratie voor in slaapkamers zijn vouwgordijnen. Dat heeft vooral te maken met de elegante en stijlvolle uitstraling van dit type raambekleding. Maar dit type gordijn heeft nog wel meer voordelen. Opvouwbare gordijnen zijn naast stijlvol ook praktisch, dus: gemakkelijk in het gebruik. Deze gordijnen kunnen de slaapkamer volledig verduisteren en zo zorgen voor veel privacy, maar ook voor romantiek.

Rolgordijnen en duo rolgordijnen:

Rolgordijnen zijn populair omdat deze raamdecoratie in tal van stijlen, kleuren en design verkrijgbaar is. Of je nu van klassiek, industrieel of landelijk houdt: met rolgordijnen is alles mogelijk. Een groot pluspunt van dit type gordijnen is de voordelige prijs, het gebruiksgemak en de optie om voor duo rolgordijnen te gaan. Duo rolgordijnen, ook wel roljaloezie genoemd, zijn populair omdat deze rolgordijnen uit twee lagenstof bestaan die heel precies op elkaar afgestemd kunnen worden. Hierdoor kun je gemakkelijk de perfecte balans tussen privacy en verduistering creëren.

Lamellen: elegant en isolerend

Houten lamellen zijn ook gewilde vormen van raamdecoratie. Lamellen van hout zien er elegant, romantisch en fraai uit en hebben daarnaast een isolerende functie. Ze zijn goed afsluitbaar en houden de warmte beter in huis. Tegelijk kun je met houten lamellen de woonkamer op een perfecte manier van de juiste hoeveelheid licht voorzien. Wil je volledige privacy en geen inkijk van buiten, dan sluit je de lamellen volledig af en heb je de privacy die je wilt!

Rolluiken: zonwering aan de buitenzijde

Elektrische rolluiken zijn ook een goede optie als raambekleding. Rolluiken worden aan de buitenkant gemonteerd en zorgen voor een naadloze afsluiting van de ramen. Het fijne is dat rolluiken op afstand bedienbaar zien via een afstandsbediening of app. Omdat ze perfecte afsluitbaar zijn, besparen rolluiken veel energie. Verder zorgen ze voor extra bescherming tegen inbrekers en voor meer veiligheid en comfort als het bijvoorbeeld heftig stormt: je hoeft niet bang te zijn dat er iets of iemand door het raam komt. Door hun hoge isolatiewaarde betalen rolluiken zich uiteindelijk weer terug.

Aanbevolen artikelen