Wat zijn populaire kasten voor in de badkamer?

populaire badkamerkasten

Badkamers zijn meestal niet de grootste ruimtes in huis en dus het zaak die ruimte zo praktisch mogelijk te gebruiken, zonder dat je al te veel op de juiste sfeer hoeft in te boeten natuurlijk. Vandaar dat de keuze voor kast voor in de badkamer een erg belangrijke is. Je kunt namelijk niet, omdat je spullen zult moeten opbergen, zoals handdoeken, verzorgingsproducten en apparaten zoals een föhn. In kleinere ruimtes kann het verstandig zijn om een kast te zoeken waarmee verschillende functies worden gecombineerd, zoals een spiegelkast met verlichting. Naast dat een dergelijke kast erg praktisch is, kan deze de badkamer ook de juiste sfeer geven. Badkamerkasten zijn er in allerlei stijlen en maten. Hieronder enkele van de mooiste en meest praktische kasten voor in jouw badkamer! 

Een halfhoge kast in de badkamer 

Met behulp van een halfhoge kast heb je voldoende opbergmogelijkheden voor al jouw badkamerartikelen zonder dat de kast de hele badkamer vult. Ook is een halfhoge kast een een erg goede optie als je een schuine wand hebt in de badkamer, iets wat veel mensen hebben. De halfhoge kast plaats je gemakkelijk onder die schuine wand, waardoor de loze ruimte handig wordt opgevuld. 

Een halfhoge kast neemt weinig ruimte in en heeft veel opslagruimte

Daarnaast neemt een halfhoge kast weinig ruimte in beslag dankzij de gemakkelijke bevestiging aan de muur. Hierdoor is deze ook in wat kleinere badkamers eenvoudig neer te zetten. Halfhoge kasten zijn verkrijgbaar in allerlei designs, stijlen en kleuren waardoor je er altijd wel één kunt vinden die in jouw badkamer past. Daardoor kun je de kast perfect aan laten sluiten op de rest van jouw interieur en hoef je niet in te boeten op stijl en smaak.

Een hoge kast

Kies je voor een hoge kast voor in jouw badkamer, dan maak je heel efficiënt gebruik van de ruimte die je in jouw badkamer hebt. De kast neemt voornamelijk in de hoogte ruimte in beslag, terwijl je er toch enorm veel spullen in kwijt. De grote hoeveelheid opbergruimte wordt gecreëerd door de planken in een dergelijke kast kast. De hoge kasten zijn verkrijgbaar in talloze stijlen en formaten en laten de badkamer vaak hoger lijken. Er zit altijd wel een model bij dat past bij jouw badkamer. Let bij kleinere badkamers wel op dat een dergelijke kast de ruimte niet over neemt.

De regaalkast in de badkamer

Een regaalkast is een open kast die vaak veel opbergruimte biedt. Doordat de kast geen deuren heeft, maar open is, is hij niet zo massief aanwezig in de ruimte, waardoor hij erg goed werkt in een kleinere badkamer. Een dergelijke regaalkast is, naast het opbergen van toiletspullen, ook handig om je badkamer te decoreren met accessoires die je op de planken kunt plaatsen. Zo past een plantje goed in deze badkamerkast. 

Aanbevolen artikelen