Welke opties zijn er qua beschermhoesjes voor je smartphone?

smartphone hoesjes

Je wil je gloednieuwe smartphone natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Ondertussen  zijn er veel verschillende opties wat betreft telefoonhoesjes. Een goed telefoonhoesje, of case, zorgt uiteraard voor een goede bescherming, maar daarnaast zijn er nog andere opties waar je uit kunt kiezen bij een hoesje, zoals opbergvakken voor je bankpasjes of een ingebouwde standaard voor de camera. Daarnaast zijn er natuurlijke specifieke formaten, zoals een voor een Samsung Galaxy A72 hoesje. Hieronder vind je een overzicht van wat voor hoesjes er op de markt zijn.

TPU hoesje voor de beste bescherming

Grootste vraag is er op het moment naar een iPhone 12 hoesje, niet zo gek natuurlijk want dit model is pas een paar maanden uit. Speciaal hiervoor hebben de merken Otterbox en PopSockets samen een hoesje uitgebracht. Otterbox staat bekend om zijn stevige, rubberen hoezen die van je smartphone een stuiterbal maken en Popsockets maakt de ronde uittrekbare schijfjes waar je extra grip door hebt. Als je deze uitschuift, dan werkt een PopSocket als een standaardje, zodat je bijvoorbeeld onderweg makkelijk naar een film of serie kunt kijken. De hoes die zij samen gecreëerd hebben is van TPU materiaal en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dit is een echte aanrader als je een stevige hoes wil die er ook nog leuk uitziet. Deze hoesjes zijn er niet voor elk merk, maar bijvoorbeeld voor elke iPhone na de 7 is er een dergelijke hoes te vinden.

Lederen telefoonhoesjes

Als we het dan toch over hoesjes voor iPhones hebben: een van de meest stijlvolle en trendy hoesjes hiervoor zijn toch wel de lederen hoezen. Net zoals er jaarlijks nieuwe slaapkamertrends zijn, zijn er ook hoesjes trends. Bij deze trends wordt zelfs rekening gehouden met de trendy kleuren van dat moment en het seizoen. Daarnaast heeft deze hoes een microvezel bekleding aan de binnenkant, waardoor je geen krassen krijgt van het hoesje zelf. Aangezien het leer niet voorzien is van een coating die het vuil tegenhoudt, kunnen er langs de randen makkelijk donkere vlekken ontstaan. Hierdoor worden hoesjes met een donkere kleur door het gebruik juist mooier. 

Combinatie hoes en portefeuille

Als je op zoek bent naar een soort van portefeuille hoesje voor je telefoon waarin je ook pasjes en briefgeld kwijt kunt, dan is er meer dan genoeg keuze. Dit soort hoesjes sluiten de telefoon helemaal af, waardoor zowel de voor- als achterkant is beschermd. Meestal heb je binnenin drie vakjes voor pasjes en wat geld. We raden je af om er een van kunstleder te nemen, omdat die na een paar weken al beginnen af te bladderen. Ook deze hoezen zijn er voor zowat elk model dat de afgelopen 4 jaar is uitgebracht.

Weinig poespas en een goede bescherming

De meeste keuze is er in basic transparante hoesjes. Deze zijn zo populair omdat ze weinig poespas hebben en heel goed beschermen. Omdat er zoveel merken zijn die deze uitbrengen, kun je ze voor weinig geld vinden. Deze zijn eigenlijk net zo goed qua bescherming, alleen de goedkoopste varianten willen nog weleens verkleuren bij gebruik. De doorzichtige hoes voor heeft een grote uitsparing onderaan het scherm. Dat zorgt ervoor dat je goed omhoog kunt swipen zonder je vinger steeds over de rand van het hoesje te moeten halen. 

Hoesjes die je batterij ondersteunen

Smart Battery Case zorgt dat je 50% langer gebruik kunt maken van je iPhone. Door de Smart Battery Case, die verkrijgbaar is voor de iPhone 7 en de modellen daarna, kun je je telefoon ongeveer 50% langer gebruiken dan normaal. Hij is er in verschillende kleuren en beschermt het toestel extra door de zachte bekleding aan de binnenkant. Koop je deze hoes voor de iPhone 11 of de 12? Dan vind je ook een speciale knop aan de zijkant van de hoes. Deze dient als sluiterknop om de camera mee te bedienen. 

Aanbevolen artikelen