Wij helpen je slaapkamer in te richten!

slaapkamer inrichten

Terwijl de klassiekers blijven bestaan ​, zoals fris beddengoed van hoge kwaliteit, goede accentverlichting, praktische opbergruimte voor kleding etc., zijn er een aantal prachtige nieuwe trends op het gebied van slaapkamer ideeën voor het komende jaar die je niet wilt missen. Lees dan ook snel verder om deze te ontdekken!

Vraag het aan schilders en zij zullen beamen dat de juiste kleur in een kamer krijgen een lastige zaak kan zijn. Zelfs met al hun ervaring kan het even duren voordat professionals een beslissing nemen hierover. Er is veel om rekening mee te houden: de grootte en vorm van de ruimte, het beschikbare natuurlijke licht en de richting, stijl van de slaapkamer, enz. Vaak kun je hier het beste een lokale schilder (denk aan schilder regio Utrecht) langs laten komen en met je mee laten denken. Zo iemand kan met oplossingen komen waar je nog niet eerder bij stil stond. Als jij het type bent dat een beetje moeite heeft met opstaan ​​in de ochtend, overweeg dan aardse tinten rood. Hoewel traditioneel niet beschouwd als een van de beste slaapkamerkleuren, zijn deze oranje rode kleuren tegelijk energiek en romantisch.

In de slaapkamer van de 2022 draait alles om gelaagdheid, of het nu gaat om variaties van kleur op verschillende oppervlakken, een mix van patronen die op speelse wijze een bepaald palet verkennen of een dynamische mix van texturen. Twee of drie variaties van elk zijn genoeg om een ​​ aangename ruimte te creëren die het laatste is wat je ’s nachts ziet en het eerste wat je de volgende dag ziet. Belangrijk dus! Veel subtiele details worden aan de kamer toegevoegd door het gebruik van versieringen maar ook door de gordijnen en de gekozen stoffering. Mix deze met andere texturen, zoals rieten nachtkastjes, messing wandlampen, keramische lampen of een rotan plafondlamp.

Kleurrijke matte patronen hebben glanzende monotone texturen vervangen bij de hoofdeinden van onze bedden in 2022 en de vormen ervan zijn complexer geworden. De rechthoek is vervangen door ronde en asymmetrische hoofdeinden, die bijna kunstwerken op zich zijn. 

Een slaapkamer is misschien wel de meest besloten en intieme ruimte in je huis, een plek waar je echt kunt ontspannen en jezelf kunt zijn. Kunst is hier dan ook bijzonder belangrijk. Een mooi kunstwerk is een klassiek uitgangspunt voor een slaapkamer kleurenschema. Experimenteer met de gebruikte kleuren, selecteer er twee of drie en gebruik die als basis van de kleurstelling voor de rest van de kamer.

In een slaapkamer kunnen verschillende soorten verlichting helpen om de sfeer te veranderen van praktisch, bijvoorbeeld om je klaar te maken voor je werk, naar ontspannen bijvoorbeeld om te kunnen lezen voordat je gaat slapen.  De verlichting moet goed en sfeervol zijn. Wij zijn niet zo dol op plafondlampen in slaapkamers, dus gebruiken we vaak kleine wandlampjes naast het bed voor extra sfeervol licht. Misschien is dat ook iets voor jou om te overwegen!

Breng kleur en karakter in je slaapkamer met een mix van zelfgemaakte stukken en unieke aankopen. Soms moet je bij het decoreren stoppen met je zorgen te maken over wat bij wat hoort en je instinct volgen en patronen en stukken kiezen die je gelukkig maken. Kies voor de warme kant van het kleurenspectrum, waaronder rood, oranje, geel en op geel gebaseerde groentinten. Boheemse slaapkamer ideeën, zoals meubels van bamboe, rotan en rieten en details in rood passen hier erg goed bij!

Aanbevolen artikelen