Zo maak je van je slaapkamer de ultieme oase van rust

rustige badkamer

De slaapkamer is natuurlijk de plek in huis om heerlijk te ontspannen. Dit is de plek waar je na een lange dag werken je rust vindt en misschien voor het slapen gaan nog even relaxt. Zo kun je er lekker onder de dekens kruipen met een boek of serie erbij. Daar worden we toch allemaal gelukkig van? Natuurlijk wil je dan wel dat je kamer er gezellig uitziet. Wij hebben 9 musthaves voor je slaapkamer op een rijtje gezet!

Een spiegel in je slaapkamer

In iedere slaapkamer is het fijn om een spiegel te hebben staan of hangen. Handig om ‘s ochtends nog even snel je look te kunnen checken! Welke spiegel kies je in je slaapkamer? Voor veel mensen is op dit moment de ronde spiegel veruit favoriet en de gouden regel is: hoe groter, hoe beter. Niet alleen omdat je zo je outfit beter kan bekijken, maar ook omdat je er zo een echte eyecatcher van maakt. De klassieke rechthoekige spiegel op de grond blijft natuurlijk ook populair. Het is maar wat jij het leukste vindt! Heb je niet zo’n grote slaapkamer? Dan kun je eventueel combineren, door bijvoorbeeld een spiegelkast aan te schaffen.

Zachte kussens, dekbed en lakens

Wat is een vereiste om echt te kunnen ontspannen in je bed? Precies, zachte kussens, dekbed en lakens. Er is een hoop verschil in kwaliteit, maar ook in ‚feel’. Probeer daarom eerst een kussen uit voor je hem aanschaft, dit kan uiteraard gewoon in de winkel. Nog een tip: was je beddengoed regelmatig, want onder frisse lakens zul je nog fijner slapen!

Planten in de slaapkamer

Een beetje groen zorgt voor een heerlijke sfeer in je slaapkamer. Zet daarom enkele planten in die kamer. Kies niet alleen planten die er mooi uitzien, maar ook planten die je kamer een extra zuurstof kunnen geven. Wist je bijvoorbeeld dat de klimop een echte lucht verbeteraar is? Een klimop is ideaal om op een kastje neer te zetten en die ziet er nog leuk uit ook!

Een kleedje tegen koude voeten

Niets is zo vervelend dan ‘s ochtends wakker worden en met je blote voeten op een koude vloer te stappen. Om dit te voorkomen, kun je een zacht en comfortabel tapijt naast je bed leggen. Wat denk je bijvoorbeeld van een donzig schapenvelletje? Vanaf nu stap je iedere ochtend opgewekt uit bed!

In je slaapkamer is een extra stoel een echte aanrader. Je kan deze dan gebruiken om je sokken en schoenen aan te trekken als je dag begint, maar net zo goed om een boek te lezen als je wat tijd voor jezelf nodig hebt.

Aanbevolen artikelen