Zo maak je van jouw studentenkamer een ware loft

van studentenkamer tot loft

Je studententijd is de leukste tijd van je leven, dat heb je waarschijnlijk heel vaak gehoord. Toch kijk je misschien wel reikhalzend uit naar ‘later’, wanneer je niet meer hoeft te leven in je slaapkamer. Gelukkig zijn er nu al manieren om het gevoel te creëren dat jouw studentenkamer zo veel meer is. Lees snel verder voor onze tips om jouw kamer om te toveren tot een ware loft! 

Waarschijnlijk is het aantal vierkante meters dat jij jouw leefruimte mag noemen gering. Daarom is het belangrijk om hier optimaal gebruik van te maken. Met onze tips wordt jouw studentenkamer zo veel meer dan een slaapkamer en ga jij een stijlvolle studententijd tegemoet!

studentenkamer als ware loft

Creëer een apart slaapgedeelte

De meeste studentenkamers bestaan slechts uit één ruimte. Dat betekent dat je eigenlijk alles doet in slaapkamer. Van relaxen, opmaken en vrienden ontvangen tot, natuurlijk, slapen. Als je studentenhuis geen fijne gemeenschappelijke ruimtes heeft, wil je er misschien zelfs jouw maaltijden eten en een koelkast kwijt kunnen. Creëer het gevoel van een appartement door de ruimte op te delen in verschillende delen. Door een kast op een strategische plek te plaatsen, scheid je jouw slaapgedeelte van de rest van je kamer zonder dat er ruimte verloren gaat. Het voordeel is dat je een veel prettigere nachtrust hebt zonder al die prikkels van de rest van je kamer én je hoeft niet persé je bed op te maken wanneer je bezoek krijgt. Win, win! 

studentenkamer een ware loft

The sky is the limit

In plaats van een scheidingswand te creëren, kan je ook kiezen voor een hoogslaper. Zo bespaar je enorm veel ruimte én heb je geen last van prikkels wanneer je wil slapen. Ook als je geen zin hebt om elke ochtend en nacht een trap te beklimmen, is het handig om de hoogte in te werken. Aangezien het aantal vierkante meters waarschijnlijk beperkt is, kan je op deze manier toch extra opbergruimte creëren. Denk aan planken aan de muur of opbergmanden op een hoge kast. Opbergruimte kan je ten slotte nooit genoeg hebben!

Bespaar ruimte door meubels te combineren

Misschien is je kamer zo klein, dat je geen ruimte hebt voor alle meubels die je eigenlijk zou willen. Dan is het heel handig om creatief te zijn met de meubels die je aanschaft. Kies bijvoorbeeld voor een kast met inklaptafel, zodat je deze alleen ziet wanneer je het nodig hebt. Dan is het helemaal niet zo’n probleem dat er even geen loopruimte is, zolang je deze maar weer kan inklappen. Heb je geen ruimte voor een bank? Ga creatief aan de slag met leuke sierkussens om jouw bed overdag om te toveren tot bankstel. Of kies voor een bed met lades onderin, zodat je al jouw beddengoed, handdoeken en misschien wel kleren daarin kwijt kan. Met een beetje vindingrijkheid kom je een heel eind! 

van studentenkamer tot ware loft

Kies voor een uitklapbaar bed

Je ziet ze niet vaak, maar in Japan is dit meubelstuk heel populair. Daar leven mensen in grote steden als Tokio ten slotte vaak in hele kleine ruimten. Dat vraagt om vindingrijkheid en zo worden handige meubels als deze uitgevonden. We hebben het natuurlijk over het uitklapbare bed. Hiervan bestaan verschillende varianten. Sommigen zitten verstopt in een kast, anderen zijn gemonteerd aan een muur. De gemene deler is in ieder geval dat je het bed kan inklappen om overdag extra ruimte te creëren. Zo heb je overdag gewoon een woonkamer en komt ’s avonds pas je slaapkamer tevoorschijn! 

Met deze tips tover jij jouw studentenkamer om tot een ware loft. Daarna hoef je alleen nog leuke accessoires toe te voegen die jouw kamer helemaal jij maken!

Aanbevolen artikelen