Zo vind je de perfecte gordijnen voor je slaapkamer

raamdecoratie in slaapkamer

Met gordijnen breng je heel wat sfeer in je slaapkamer. Maar tegenwoordig zijn er zoveel soorten, dat het moeilijk wordt om de juiste keuze te maken. Gelukkig vind je hieronder enkele handige tips!

Kies voor verduisterende gordijnen

Als je op zoek bent naar gordijnen voor je slaapkamer, dan is het vooral belangrijk dat je kiest voor gordijnen uit een verduisterende stof. Je wilt namelijk niet wakker worden doordat er s ‘ochtends te veel licht binnenvalt. Hou hier dus rekening mee!

Gordijnen die rust uitstralen

Hoewel ieders smaak anders is, is het altijd een goed idee om in je slaapkamer te kiezen voor gordijnen die rust uitstralen. Felle kleurtjes zijn leuk, maar als je echt wilt genieten van de ideale rustgevende sfeer, kan je het best niet kiezen voor flashy gordijnen. Als je toch graag kleur in je slaapkamer wil, dan kan je kiezen voor gordijnen met een mooi motief op of hier en daar kleuraccenten in.

Laat je gordijnen passen bij de rest van je interieur

Wanneer je op zoek gaat naar slaapkamergordijnen, is het belangrijk dat de gordijnen ook passen bij de rest van je interieur, om zo de juiste sfeer te scheppen. Wil je warmte en gezelligheid in je kamer? Dan kan je kiezen voor een landelijke stijl en is het goed om te kiezen voor gordijnen uit bijvoorbeeld linnen of gordijnen met natuurlijke kleuren. Bij een modern interieur zijn rolgordijnen dan weer een goede optie.

Kies je gordijnen niet te klein

Voor gordijnen in je slaapkamer moet je de afmetingen niet te nauw nemen, het mag gerust een centimetertje meer zijn. Het is vooral belangrijk dat de gordijnen goed op elkaar aansluiten, zodat er geen licht naar binnen kan.

Combineren voor meer slaapcomfort

Gordijnen zijn de ideale manier om sfeer in je slaapkamer te brengen, maar als je liever geen te donkere gordijnen kiest, dan kan je je gordijnen ook combineren met andere raambekleding, zoals rolgordijnen of vouwgordijnen. Op die manier loop je geen enkel risico dat licht je slaapkamer binnen kan en kan je toch genieten van de gezellige, sfeervolle uitstraling van gordijnen.

Aanbevolen artikelen