De meerwaarde van een opbergboxspring in je slaapkamer

opberg boxspring

Een goede inrichting is goud waard in je huis, zeker als je niet zoveel beschikbare ruimte hebt. Het goede nieuws? Er bestaan heel wat handige hulpmiddelen om plaats te besparen in welke kamer dan ook. Denk maar eens aan een opbergboxspring in de slaapkamer.

Wat is een opbergboxspring precies en welke voordelen biedt dit type bed? Hieronder lees je er alles over!

Wat is een opbergboxspring?

Een opbergboxspring is, zoals de naam zelf zegt, een boxspring waaronder een opbergruimte zit. Meestal zijn dat lades die je kunt uitschuiven, maar sommige boxsprings beschikken gewoon over een paar bakken die je er in hun geheel uit kunt halen. De voordelen van een boxspring met opbergruimte zijn enorm, dat zullen we hieronder verder toelichten.

3 voordelen van een opbergboxspring

1. Meer opbergruimte

Het spreekt voor zich dat je dankzij een bed met opbergruimte heel wat meer plaats hebt voor allerlei spullen. In de slaapkamer is dat misschien geen slecht idee, want je houdt met name deze ruimte natuurlijk het liefste zo geordend mogelijk.

Wat kan je nu allemaal in die opbergruimte kwijt? Eigenlijk alles. Denk maar aan:

  • beddengoed
  • speelgoed voor de kinderen
  • decoratie voor de slaapkamer

Doordat je onder je bed een goed georganiseerde opbergruimte hebt, bespaar je plaats in je kleerkast, andere wandkasten of vrijstaande kasten.

2. Droog en stofvrij

Iedereen die het eigen huishouden voor zijn of haar rekening neemt, weet maar al te goed hoe snel huisraad vuil en stoffig wordt. Een opbergboxspring is een goede manier om dat ten minste gedeeltelijk te voorkomen.

Vooral beddengoed en ander textiel trekken heel wat stof en vocht aan, dus het loont de moeite om ze in een gesloten lade onder je bed te houden. Zo heb je een stuk minder was te doen en voelt de slaapkamer meteen een stuk properder aan.

3. Verschillende oplossingen voor elke stijl

Hoewel je een opbergboxspring natuurlijk in de eerste plaats aanschaft omdat het een praktische oplossing is, kan je er ook één kiezen die past bij jouw interieur. Tegenwoordig bestaan er immers ongelofelijk veel mogelijkheden voor elk interieur.

Denk bijvoorbeeld aan een donkerbruine of zwarte beddenbak met daaronder grote, brede lades in een warme kleur om een industriële look te verkrijgen. Aan de andere kant vind je ook heel wat landelijke of strakke moderne oplossingen. Welke keuze je ook maakt, je geniet altijd van het praktische voordeel van meer opbergruimte in de slaapkamer.

Een opbergboxspring kopen? Ga voor kwaliteit

Een boxspring met opbergruimte heeft heel wat te bieden voor zij die functionaliteit en een mooie woonstijl willen combineren. Waar je je boxspring ook koopt en wat je er op het gebied van ruimte of stijl ook van verwacht, kies voor een product van kwaliteit. Zo gaat je nieuwe bed met opbergruimte immers veel langer mee!

Aanbevolen artikelen