Het ligcomfort van een boxspring

ligcomfort boxspring

De combinatie bij een boxspring , zoals een Auping boxspring, van een verende boxspring en het verende matras geeft een optimale ondersteuning aan het lichaam en een comfortabel ligcomfort. Zowel de temperatuur als de ventilatie van een boxspring is ook erg goed. De boxspring bestaat namelijk als het ware uit een open constructie van veren. Daarnaast gaat een boxspring behoorlijk lang mee. Na ongeveer 10 jaar is het verstandig de matrassen eens te vervangen. De boxspring zelf kan met gemak 25 jaar mee gaan. Uiteraard ligt dit er wel aan hoe er met de boxspring om wordt gegaan.

Waaruit bestaat een boxspring nu precies?

Een boxspring bestaat uit een matrasbodem, met daarop een matras en daar weer op een eventuele matrastopper. Dat wil zeggen dat er tot 3 matrassen op elkaar liggen, die ervoor zorgen dat je goed wordt ondersteunt tijdens het slapen. Niet voor niets dat in veel luxehotels dit soort bedden te vinden zijn. Ze zijn tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren, te vinden. De meest populaire van dit moment zijn grijs, blauw, zwart en bruin. Door de ruime keuze kun je een boxspring altijd matchen met de rest van je slaapkamer interieur. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoofdbord in een andere kleur dan de poten.

De voordelen van een boxspring op een rijtje

Boxspringbedden liggen over het algemeen erg comfortabel. Als ze van goede kwaliteit zijn tenminste én over een matras beschikken die bij je lichaam past. Ben je van plan om een nieuwe boxspring te kopen? Dit zijn enkele voordelen:

– Een boxspring is meestal iets hoger dan een gewoon bed, wat het in- en uitstappen een tikkeltje makkelijker maakt.
– Je hebt keuze tussen vlakke of elektrische boxsprings. Goed voor nog meer zit- en ligcomfort.

– Hoewel bovenop de box met veren nog jouw eigen matras komt, zorgt de verenstructuur in de bedbodem voor een uitstekende ventilatie.

– Een boxspring heeft een luxueuze uitstraling: je kan de boxen laten bekleden met textiel of leder. In de kleur en stijl die jij wil en met pootjes naar keuze. De mogelijkheden zijn eindeloos.

– Een boxspring is uiterst hygiënisch in je slaapkamer. Doordat dit type bedbodem volledig gesloten is, hoef je het nooit aan de binnenzijde te reinigen.

Luxe uitstraling door de hoogte

Doordat een boxspring eigenlijk altijd behoorlijk hoog is, geeft dit een erg luxe uitstraling. Natuurlijk zijn er ook lagere modellen op de markt te vinden, maar in de meeste gevallen is het bed een stuk hoger dan een traditioneel model, met bijvoorbeeld een lattenbodem.

Afstemmen op je eigen smaak

Een boxspring bed koop je helemaal compleet, dus met de verschillende matrassen en daarnaast met de bijbehorende poten en het hoofdbord. Vaak kun je dit zelf samen stellen en helemaal afstemmen op jouw voorkeur en smaak. Aangezien vooral het hoofdbord erg zichtbaar is, kun je hier de sfeer mee neerzetten die jij in je slaapkamer wil. Kleur en materiaal van het hoofdbord bepalen namelijk voor een groot deel welke uitstraling het bed heeft.

Verstelbaar

Afhankelijk van het model zijn de meeste boxsprings verstelbaar. Het comfort van de lattenbodem hangt af van de individueel verende latten. Het is hierbij belangrijk om te kiezen voor een lattenbodem waarbij de latten geheel doorlopen tot aan de buitenste zijde. Veel lattenbodems zijn verstelbaar, waardoor je, het voor jou ideale ligcomfort kan zoeken.

Aanbevolen artikelen