Een goed hoofdkussen voor een goede nachtrust!

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat we uitgerust de nieuwe dag aankunnen. Naast een goede bedbodem en matras speelt de hoofdkussen letterlijk ook een hoofdrol voor een goede nachtrust. Ieder persoon heeft een favoriete houding en een persoonlijke voorkeur voor een kussen. De een geeft de voorkeur aan een zachte kussen en weer een ander heeft liever een harde kussen, of 2 op elkaar. Het is van essentieel belang dat een goed slaapkussen voor ontspanning zorgt en daarbij de juiste steun geeft aan de nek- en spierwervels. Iedereen draait zich tijdens zijn slaap meerdere keren om en verandert van houding. Net als zijn favoriete kussen heeft ook elk mens een voorkeurshouding met slapen.

Een verkeerde slaaphouding kan voor lichamelijke klachten zorgen zoals, hoofdpijnen, nek- en rugpijn en slapeloze nachten. Een slechte nachtrust kan zelfs voor geestelijke spanning en uitputting zorgen. Het nut van een goed hoofdkussen wordt enorm onderschat, de taak van een kussen is om het hoofd en de nek te dragen, zodat ze bijdragen aan voldoende steun. Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat het hoofd niet te ver voor- of achterover buigt of te ver opzij. Je hoofd moet in een rechte lijn zijn met je ruggengraat.
Neem de tijd om een hoofdkussen te zoeken die het beste bij jou past en slecht slapen door een hoofdkussen zal tot het verleden behoren.

verschillende soorten kussens

De verschillen tussen alle soorten goede hoofdkussens

De ideale slaapkussen kan voor de ander een verschrikkelijk hoofdeinde zijn. Dat komt door de verschillende slaaphoudingen die elk mens hanteert. Het formaat en de kussenvulling van de kussen speelt een rol in de juiste keuze, maar ook of men een buikslaper, zij slaper of een rug slaper is. Houdt tevens rekening met de hard- of zachtheid van het matras. Het is aan te raden met een zacht matras een dunner kussen aan te schaffen en een stevig matras een dikkere kussen. Mensen die op hun rug- of buik slapen kunnen het beste een dun kussen kopen en zij-slapers een dikker formaat.

Het donzen kussen

Kussenvulling met dons is verreweg het meest verkochte en populaire kussen. Het is van 100& zachte donsveertjes vervaardigd of juist van 100% harde veren. Het vul gewicht en de grootte van het kussen bepalen het gewicht en de hard of zachtheid van het kussen. Deze kussen kun je heerlijk opschudden en heeft veel volume en kun je naar je favoriete vorm kneden.

Wollen kussens

Een stevig kussen wat veel veerkracht biedt en volume. De wolbolletjes hebben een hoog ventilatiegehalte en neemt transpiratievocht snel op. Wol bevat lanoline en is daarom zelfreinigend, waardoor schimmel, huisstofmijt en bacteriën geen kans krijgen.
Synthetische kussen
Deze kussens zijn vaak voordelig en goed te wassen. De vulling is van polyether of andere kunstvezels gevuld. De synthetische kussen is zacht en licht. Door zijn elastische vorm is hij minder vormbaar dan donzen kussens.

(Traag)schuim kussen

Dit is een ergonomische kussen die al standaard gevormd is. Hij wordt gemaakt van visco-elastisch schuim. De kussen verdeelt de druk van het lichaam en hoofd en nek worden daardoor optimaal ondersteund.

Natuurrubber kussen

De kussen biedt goede veerkracht, waardoor het hoofd en de nekholte in elke slaaphouding in een natuurlijk evenwicht worden gehouden. De kussens behouden hun vorm en veerkracht.

goed hoofdkussen

Kussen vervangen

Slecht slapen door hoofdkussen kan dus snel opgelost worden door de juiste kussen voor jezelf aan te schaffen. Let erop dat een kussen na verloop van tijd (3 a 4 jaar) echt toe is aan vervanging. Een kussen kan na enkele jaren zijn ondersteunende kenmerken verliezen. Zijn veerkracht en vorm is futloos en het slechte slapen begint weer van voor af aan. Koop tijdig een nieuw goed hoofdkussen.

Aanbevolen artikelen