Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een bed met een verend matras in één stuk. Het verend matras is meestal gecombineerd met het onderste van het bed m.a.w. een bak met veren. De boxspring is het geheel van het onderstel en de afwerking van het bed zoals hoofd- en voeteinde. Dit onderstel gevuld met spiraalveren zorgt voor ventilatie in de matras alsook voor een beter slaapcomfort. Meestal legt men op de boxspring nog een matras voor een betere ondersteuning van het lichaam tijdens de slaap.

Waarom kiezen voor een boxspring?

  • Een boxspring is hoger dan een normaal bed en daarom is het gemakkelijk om in en uit te kruipen. Het bed is namelijk op een comfortabele hoogte door de bak met springveren.
  • De box en het matras zorgen voor een goede ventilatie tijdens de slaap
  • Het slaapcomfort neemt toe door de gemakkelijk bedligging
  • Een boxspring bestaat uit één geheel. Men moet niet apart een onderstel of kopen die in uw bed past.
  • Een boxspring is makkelijk in onderhoud
  • Een boxspring heeft een levenslange kwaliteit. Eens een boxspring kopen is het haast voor gans het leven omdat deze niet verslijten.
  • Meestal kan men kiezen voor een gewone boxspring of een elektrische variant
  • Boxsprings zijn ofwel verkrijgbaar met bonellveren of pocketveren of een combinatie van beide. Bonellvering is goedkoper en pocketvering is de duurdere variant maar deze biedt een betere ondersteuning van het lichaam, zeker voor zwaardere mensen.

boxspring kopen

Een boxspring kopen? Waar moet men op letten bij het kopen van een boxspring?

De boxspring zelf:

Welke veren zijn gebruikt in de boxspring? Bonellveren of pocketveren. De vering is belangrijk als men een hoger lichaamsgewicht heeft en dit om te vermijden dat na verloop van tijd het bed zou zakken.

Voldoende advies vragen en krijgen over de bijpassende matras

Bij het kopen van een boxspring is het aan te raden om goed naar het advies van de verkoper te luisteren inzake de combinatie van de matras en de boxspring zelf. Zo kan de verkoper ook advies geven inzake de matras die u bij de boxspring zal kopen: namelijk een koude of warme matras, een anti-allergische matras, of een matras die voldoende ventileert bij overmatig zweten. Ook bij rugpijn kan de verkoper bij het kopen van een boxspring te adviseren om een hardere matras te nemen.

Belangrijk om te weten: een boxspring heeft een levenslange duur maar een matras dient men om de 10 jaar te vervangen om optimaal gebruik te kunnen maken van alle comfort.

De prijs van de boxspring

Boxsprings zijn er in verschillende prijsklassen afhankelijk van de vering die ze gebruiken of het materiaal waaruit ze gemaakt zijn. Een boxspring met lederen afwerking is duurder dan een gewone boxspring.
Altijd checken of de prijs wel duidelijk is en of alles inbegrepen is bij het kopen van een boxspring (levering, matras, hoofdeinde…) Dit om verrassingen achteraf te vermijden.

De levering van de boxspring

Bij het kopen van een boxspring is het ook interessant na te gaan of de winkel deze boxspring zelf levert want zo’n bed in één stuk is niet handig om binnen te dragen.

Aanbevolen artikelen