Nieuw beddengoed voor de slaapkamer: hier moet je op letten!

nieuw beddengoed kopen

Op zijn tijd kan het hartstikke leuk zijn om een nieuw beddengoed te bestellen. Dit kan fijn zijn omdat degene die je al had vies, stuk of oud zijn, maar soms is het ook gewoon leuk om een nieuw kleurtje of patroon te kopen. Het is echter wel fijn als je beddengoed niet lelijk afsteekt tegen de rest van de kamer.

Benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van je beddengoed? Samen met Mitch Huijer, medeoprichter van Huijer.nl, hebben wij de belangrijkste criteria verzameld. Benieuwd hoe jij met je beddengoed meer sfeer creëert én bijdraagt aan een prettig slaapcomfort? Lees dan snel verder.

Serene plek

Je slaapkamer is natuurlijk één van de belangrijkste plekken in het huis. Als je minder goed geslapen hebt kan je minder goed functioneren en heb je meteen een minder fijne dag. Dit kan je natuurlijk voorkomen door een fijn bed met zachte kussens en een warme deken aan te schaffen. Daarnaast heeft de sfeer in de slaapkamer ook invloed op de kwaliteit van je slaap.

Allemaal verschillende drukke kleuren kan overdag erg gezellig zijn, maar ‘s avonds kan dit voor onrust zorgen als je nog even aan het relaxen bent in bent voor het slapen. Om deze reden is het goed om je nieuwe beddengoed af te stemmen op de rest van de slaapkamer. 

De keuze is reuze

Omdat er zoveel verschillende kleuren en patronen zijn waarin je je dekbed kan kopen is het soms lastig waar je moet beginnen met zoeken. Het is goed om van tevoren te bedenken wat je slaapkamer nodig heeft. Om je daarbij te helpen heeft de website Huijer.nl enkele handige filteropties, waarmee jij beddengoed kan personaliseren.

Heb je al veel posters of foto’s aan de muur of heb je al veel gekleurde muren, dan kan het fijn zijn om een effen kleur te kiezen die past bij het interieur. Aan de andere kant kan het ook leuk zijn om beddengoed te kopen met veel kleuren en een gezellig patroon als je een vrij rustige kamer hebt met witte muren.

Daarnaast heb je ook verschillende materialen waarvan het beddengoed gemaakt wordt. Sommige materiaalsoorten zijn duurzaam en andere niet. De meest voorkomende materiaalsoorten zijn:

· Katoen: niet per se het zachtst, vaak wel het goedkoopst
· Linnen: luchtig, dus geschikt voor warme dagen
· Satijn: luxe en gladde stof met een zacht gevoel.

Kortom, er zijn veel verschillende elementen waar je op kan letten bij het kopen van beddengoed. Niet alleen de kleur van en het patroon op het beddengoed zijn goed om op te letten, maar de voorkeur naar materiaal kan ook per persoon verschillen. Genoeg te ontdekken dus!

Aanbevolen artikelen