Waar je op moet letten bij het kiezen van een hoeslaken

We kopen onze spullen steeds vaker, en meer, online. Dit geldt ook voor ons beddengoed. Zo lang je de maten hebt, moet dat wel lukken… denken velen. Ga echter maar eens online een hoeslaken bestellen en je zult zien dat je nogal wat keuzes moet maken in maten, soorten en materialen. Wil je een goede keuze maken dan zul je merken, dat je nogal wat afwegingen moet maken. Geen nood, hieronder helpen we je daarbij.

Kies de juiste maat

Het allerbelangrijkste bij het kopen van een hoeslaken is natuurlijk de maat. Zowel een te groot als een te klein hoeslaken komt snel los en zorgt voor irritaties in bed. Meet dus voor de zekerheid de breedte, lengte én hoekhoogte van je matras om de juiste maat te bestellen.

Kies een materiaal

Wat vind je fijner: een zacht hoeslaken of een hard? Praktisch of luxe? Neem deze overwegingen mee bij het kiezen van je hoeslaken. Veel hoeslakens zijn gemaakt van katoen jersey. Hierbij is het katoen gebreid in plaats van geweven. Daardoor is het erg elastisch en voelt het koel aan. Een jersey hoeslaken sluit perfect aan, is praktisch in gebruik, wasbaar op hoge temperaturen en verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Percal

Percal is een fijn geweven stof, waarbij minimaal 200 garen per inch (2,54 centimeter) zijn gebruikt. Dit hoeslaken is comfortabel, sterk en kan goed tegen wrijving. Het is meestal van gemaakt van katoen, maar kan ook bestaan uit polyester.

Katoen satijn

Katoen satijn is katoen in een dichte satijnweving (minimaal 220 TC). Dit hoeslaken voelt zacht en soepel aan. Ook heeft het een subtiele glans. Katoen satijn is huidvriendelijk en ademend. Luxer dan gewoon katoen en gladder dan katoen percal, wel is het minder elastisch dan jersey.

Badstof

Badstof is lange tijd de meest voorkomende stof geweest voor een hoeslaken voor kinderen. Het is een mengeling van polyester en katoen, waardoor het veel vocht kann opnemen. Badstof is warm en zacht en goed rekbaar. 

Flanel

Flanel is fijn voor in de winter en als je last hebt van koude voeten. Dankzij het licht geruwde oppervlak (dat lekker zacht aanvoelt) biedt flanel warmte en houdt die goed vast. Flanel wordt meestal gemaakt van katoen.

Kleur en designs

De maat en het materiaal zijn het belangrijkst voor je slaapcomfort, maar het oog wil natuurlijk ook wat! De meeste hoeslakens zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en kun je prachtig combineren met je dekbedovertrek. Daarnaast bieden sommige merken, een uitgebreide collectie met bijpassende hoeslakens. Hierdoor zorg je voor een stijlvolle slaapkamer waar het goed vertoeven is.

Aanbevolen artikelen