Welke materialen dekbed zijn het fijnst?

Heerlijk uitrusten doe je natuurlijk het beste in je eigen bed. Met een matras dat helemaal is afgestemd op jouw lichaam en een heerlijk dekbed dat met recht als een warme deken aanvoelt.

Katoenen dekbed

Het meest populaire type dekbed in Nederland is dat van katoen. Het heeft als groot voordeel dat het erg stevig is, waardoor het lang meegaat. Ook laat een dekbed van katoen zich vrij eenvoudig wassen, wat erg handig en hygiënisch is. Verder ademt katoen goed, waardoor je het in de zomer niet snel te heet zal krijgen. Een bekend nadeel van een katoenen dekbed is dat het vrij snel kreukt. Het flanellen dekbed is een variatie op het standaard katoenen dekbed. Het voelt zachter aan dan standaard katoen en ziet er ook een stuk knusser uit.

Synthetisch dekbed

Een synthetisch dekbed is gemaakt van synthetische stoffen als polyester en microvezels. Ze hebben verschillende voordelen. Zo zijn ze prima wasbaar op hoge temperaturen en zijn ze antiallergisch. Hiermee zijn ze ideaal voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Verder zijn synthetische dekbedden vrij goedkoop in de aanschaf. Een nadeel is wel is dat dit type dekbed minder goed isoleert en minder goed vocht opneemt.

Wollen dekbed

Is duurzaamheid erg belangrijk voor je? Dan is een wollen dekbed misschien wel de ideale keuze voor jou! Dit type dekbed is gemaakt van schapenwol. Dit materiaal zorgt voor een goede vochtopname, is zeer ademend en houdt je zelfs in de winter heerlijk warm. Een groot nadeel voor veel mensen is echter dat het behoorlijk zwaar is. Ook kun je een wollen dekbed niet wassen.

Tencel dekbed

Qua duurzaamheid wordt ook het materiaal Tencel steeds populairder. Het wordt gemaakt van hout, zoals eucalyptus, en is hiermee volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Een Tencel dekbed van een merk als Koala Hug houdt je in alle seizoenen op de juiste temperatuur. Een groot voordeel van Tencel is dat het antibacterieel en hypoallergeen is. Perfect voor wie last heeft van eczeem, een gevoelige huid of een huisstofmijtallergie. Een Tencel dekbed is bovendien wasbaar, waardoor het nog frisser en hygiënisch schoon blijft.

Aanbevolen artikelen