Een witte slaapkamer stylen: vijf tips

Houd je van ruimtes met een strakke en eenvoudige slaapkamer inrichting? Dan is een volledig witte slaapkamer zeker iets voor jou. Is jouw slaapkamer helemaal wit, maar vind je dit toch een beetje saai? Dan zijn er diverse dingen die je kunt doen om jouw slaapkamer net wat meer te laten stralen. Welke dingen dit zijn, lees je in dit artikel. Zo geven we op deze pagina vijf handige tips die jij kunt gebruiken om je strakke, witte slaapkamer op subtiele wijze te stylen.

Leg gekleurde kussens op het bed

Je kunt jouw witte slaapkamer net wat meer kleur geven door gekleurde kussens op het bed te leggen. Je hoeft geen kussens met felle kleuren te kopen, maar je kunt ook lichtbruine kussens, lichtgrijze kussens of kussens met pastelkleuren op het bed leggen. Deze kussens zijn niet te opvallend, maar geven de ruimte wel net wat meer diepgang. Tip: een gekleurde sprei op het bed kan ook erg leuk zijn.

witte slaapkamer

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/546202261042029876/

Zet een plant op de vensterbank

Een enorme kamerplant staat misschien een beetje gek in de slaapkamer, maar je kunt best een kleine plant of een paar kleine planten op de vensterbank zetten. In jouw witte slaapkamer valt zelfs de kleinste plant al lekker op. En omdat planten een bepaalde rustgevende sfeer met zich meebrengen, is dit zeker goed voor de uitstraling van jouw slaapkamer.

slaapkamer wit

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/AduAXrQFY6mg2tLiv4UFcRGR1aRQ1r3Ta2ZCv8uViGzdmSEy1olXGoo/

Hang een opvallende lamp boven het bed

Een mooie lamp kan de finishing touch geven aan iedere ruimte. Door een mooie lamp boven je bed te hangen, geef je jouw slaapkamer net wat meer uitstraling. Vind je een gekleurde lamp boven het bed net iets te heftig? Dan neem je gewoon een witte lamp met een opvallend design. Je kunt ook een eenvoudige witte lamp nemen, maar dan wel in een groot formaat.

Hang mooie kunst aan de muur

Je kunt er ook voor kiezen om jouw witte slaapkamer helemaal af te maken met een mooi kunstwerk aan de muur. Ook dit kunstwerk hoeft geen felle kleuren te bevatten. Je kunt namelijk ook een wit kunstwerk, een lichtgrijs kunstwerk of een pastelkleurig kunstwerk ophangen. Sterker nog, deze lichte kleuren staan mooier in een witte ruimte dan felle kleuren.

witte slaapkamers

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/443463894543482410/

Leg iets op de vloer

Tot slot kun je jouw Scandinavische slaapkamer inrichting ook stylen door iets op de vloer te leggen. Dit kan een mooi kleed zijn, maar het mag ook een klein schapenvachtje of zelfs een koeienvacht zijn. Heb je een groot stuk open vloer, dan raden wij je aan om hier een groot kleed op te leggen. Dit kan een wit kleed zijn (mooi op een houten vloer!), maar ook een lichtbruin kleed, een lichtgrijs kleed of een kleed in een of meerdere pastelkleuren.

Heb je een witte vloer in de slaapkamer? Dan komt een wit kleed niet goed tot zijn recht. Je kunt de slaapkamer in dit geval het beste stylen met een lichtgekleurd kleed. Een kleed in de kleur gebroken wit mag ook, want dit kleed komt toch duidelijk naar voren op een spierwitte vloer. Zo kun je bijvoorbeeld best een schapenvachtje op jouw witte vloer leggen, want de vacht van een schaap is nooit spierwit.

witte vloer in de slaapkamer

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/391672498822510910/

Aanbevolen artikelen