Onderslopen en matrasbeschermers, voor langer bedplezier

Extra lang plezier van uw matras met matrasbeschermers en onderslopen

Heb je wel eens gedacht aan de levensduur van je matras? Over het algemeen wordt je aangeraden je matras elke vijf tot tien jaar te vervangen. Een kussen gaat zelfs maar twee tot drie jaar mee. Maar wist je dat je de kosten van een nieuw matras ook nog even uit kunt stellen? Met matrasbeschermers en onderslopen houd je je matras en je kussen langer schoon en goed.

Wat zijn matrasbeschermers en waar zijn ze goed voor?

De gemiddelde persoon doet een hoeslaken om zijn matras, een sloop om zijn kussen en een hoes om zijn dekbed. Er bestaan echter nog wat tussenlagen om extra bescherming van je matras en kussen te garanderen.
Matrasbeschermers zijn er in twee soorten: degene die je onder je matras legt, en die dus een beschermende laag vormen tussen je bedbodem en de matras zelf, en degene die je op je matras vastmaakt voor je je hoeslaken er omheen doet. Zulke matrasbeschermers zijn vaak gemaakt van een wat dikker materiaal. Dat neemt het vocht dat je ’s nachts verliest makkelijk op en zorgt dat dit niet in je matras terecht komt.
Voor kinderbedden kan het ook praktisch zijn om een waterdichte matrasbeschermer aan te schaffen. Veel moeders gebruiken er zelfs twee, waarmee ze het kinderbed dubbel opmaken, zodat ze niet midden in de nacht naar schone hoeslakens hoeven te zoeken in geval van ziekte of bedplassen.

En hoe zit het met onderslopen?

Ook voor het beschermen van je dekbed en kussen bestaan oplossingen. Onderslopen zijn kussenslopen van een wat dikker materiaal, die je om je kussen doet voor je het in een hoes stopt. Deze onderslopen sluiten vaak met een rits en zitten dus goed om het kussen heen. Voor het beschermen van je dekbed kan je het best een speciale dekbedhoes halen die ontworpen is om huissmofmijt tegen te gaan. Sommige zijn zelfs waterdicht.

Door het toevoegen van die paar extra laagjes kun je de bescherming van je matras, dekbed en kussen dus flink verbeteren. Zo blijven ze langer fris en kun je er langer mee doen. Niet alleen goed voor de hygiène, maar ook voor de portemonnee dus!

Uitgelichte afbeelding: Ikea.com

Aanbevolen artikelen