5 tips voor extra opbergmogelijkheden in je slaapkamer

verrijdbare kledingkasten

Veel mensen beschikken over een grote kledingvoorraad en veel spullen. Jouw broeken, t-shirts, ondergoed, schoenen, sokken en jassen moeten natuurlijk op een goede plek opgeborgen kunnen worden. De slaapkamer is de ideale plek in huis om te benutten voor opslag, omdat slaapkamers vaak (onverwachte) extra opbergmogelijkheden bieden. Maar welke opbergmogelijkheden in je slaapkamer zijn er zoal? En hoe creëer je op een slimme manier extra kastruimte in je slaapkamer? Onze vijf tips helpen je om de opbergmogelijkheden in je slaapkamer optimaal te benutten!

1. Mobiele kledingkasten

Een veelgebruikt meubelstuk om extra kastruimte in je slaapkamer te creëren, zijn verrijdbare kledingkasten. Dit soort kasten zijn mobiel en kun je op elke plek in de slaapkamer neerzetten, of – indien nodig – tijdelijk verplaatsen naar een andere plek in huis. Mobiele kledingkasten op maat zijn vaak extra smal en hoog en benutten de ruimte in de slaapkamer meer in de hoogte dan in de breedte. Deze kasten zijn dan ook met name praktische om pakken, blouses, colberts en jassen in op te hangen. Ook als je regelmatig jouw slaapkamer opnieuw inricht, is een verrijdbare kledingkast een perfecte oplossing om extra opbergmogelijkheden te creëren in de slaapkamer.

2. Schaf een boxspring met bergruimte aan

Een andere trendy manier om de opbergmogelijkheden in je slaapkamer zo optimaal mogelijk te gebruiken, is de aanschaf van een boxspring. Een boxspring slaapt niet alleen enorm comfortabel, maar heeft ook als voordeel dat je de ruimte onder het matras kunt gebruiken als opbergplek. Door te kiezen voor een boxspring met schuiflades of kastruimte onder het matras, creëer je extra opbergmogelijkheden waardoor je in de rest van de kamer meer ruimte overhoudt. 

3. Ook boven het bed is er ruimte

Je ziet het nog niet heel vaak in slaapkamers, maar het aanbrengen van opbergruimte boven het bed wordt steeds populairder. Zo kun je, uiteraard op veilige hoogte, keuken bovenkastjes aan het plafond vastmaken. Deze extra kastruimte in je slaapkamer kun je benutten voor bijvoorbeeld het opbergen van ondergoed, sokken of doucheproducten en je toilettas. Let op dat de kastjes op voldoende hoogte zitten, zodat jij (of je partner) niet het hoofd kan stoten.

4. Gebruik koffers voor seizoensgebonden kleren

extra opbergmogelijkheden in de slaapkamer

Kleding die seizoensgebonden is, denk aan winterjassen, sjaals, korte broeken of t-shirts, kun je het beste bewaren in een koffer onder het bed of op zolder, als ze niet gedragen worden. Veel mensen laten hun seizoensgebonden kleren in de slaapkamerruimte liggen. Dat is niet slim, want daarmee verlies je extra opbergmogelijkheden in je slaapkamer die anders benut hadden kunnen worden.

5. Doe geen concessies qua bedgrootte

Heb je een kleine slaapkamer, dan is het slim om geen concessies te doen aan de bed breedte. Een goede en diepe nachtrust is namelijk cruciaal en bij een te smal bed boet je in op de noodzakelijke uren slaap. Ga du op zoek naar andere methoden, zoals hierboven beschreven, om extra kastruimte in je slaapkamer te creëren.

Aanbevolen artikelen