Geef je slaapkamer een upgrade met deze tips

Is je slaapkamer toe aan vernieuwing? Misschien wil je alleen een nieuw bed of valt je kledingkast nog net niet in elkaar. Of je pakt het groots aan en je pakt alles aan: schilderen, behangen, nieuwe gordijnen. Het is belangrijk om van tevoren goed te weten wat je wel en wat je niet wilt, zodat je een plan kunt maken. Met een plan in de hand is het uitvoeren nog maar een koud kunstje.

Kies je stijl

Weet je nog niet wat je wilt met je slaapkamer? Denk dan goed na over de vraag of je hem alleen gebruikt om te slapen of er ook andere dingen wilt doen, zoals thuiswerken, yoga-oefeningen doen of voor het slapengaan nog even lezen of televisiekijken. Daarnaast is het van belang om te weten wat jouw woonstijl is. Daarvoor kun je een woontest op internet doen, of je maakt een moodboard, een collage met plaatjes van items die jij mooi vindt. Als je daarbij kiest voor een duidelijke stijl, bijvoorbeeld landelijk of industrieel, kun je de inrichting daarop afstemmen.

Het belangrijkste: een bed

Een onmisbaar meubelstuk in je slaapkamer is uiteraard een bed. Omdat je toch zeker een derde deel van je leven slapend in bed doorbrengt, is het van belang om een goed bed te kiezen. Zo kiezen steeds meer mensen voor een boxspring, Dat ligt heerlijk en geeft in combinatie met de juiste matrassen een perfecte lichaamsondersteuning. Hou je ervan om nog even te lezen of televisie te kijken voor het slapengaan? Kies dan voor een bed met een verstelbaar hoofdeinde. Zo kun je optimaal ontspannen voor je in slaap valt. Televisiekijken kun je natuurlijk de hele avond in je bed doen als je toch ’s avonds niet meer de deur uit hoeft. Of tijdens een regenachtige zondag, wanneer je alle tijd hebt om jouw favoriete serie te binge-watchen.

Waar laat je de televisie?

Niet iedereen vindt het prettig om apparatuur zoals een computer of televisietoestel in de slaapkamer neer te zetten. Als jij dat geen bezwaar vindt, dan is het natuurlijk wel zaak dat het niet in de weg staat. Zo kun je je desktop vervangen door een laptop. Die klap je zo dicht als je klaar bent en je legt hem in een lade. Met een televisietoestel doe je dat niet zo gemakkelijk. Er bestaan veel oplossingen om je televisietoestel zo te plaatsen zodat hij niet in de weg staat. Zo bestaan er systemen waarbij hij uit het voeteneind van je bed omhoogkomt als je televisie wilt kijken.

Denk eens aan een televisiestandaard

Zo’n systeem met een televisietoestel in het voeteneinde van je bed is natuurlijk prachtig, maar waarom geef je de televisie niet een vaste plek in je slaapkamer? Dat kan heel goed met een televisiestandaard. Die ken je wellicht van school of uit het bedrijfsleven, maar je kunt hem ook heel goed in je slaapkamer neerzetten. Veel tv-standaards staan op wieltjes, zodat je ze gemakkelijk verplaatst naar het voeteneinde van je bed. Een televisiestandaard van zwart metaal past mooi in een industriële slaapkamer en als je meer van een Scandinavische stijl houdt, kun je ook kiezen voor een televisiestandaard met een houten onderstel.  

Aanbevolen artikelen