Een mooie slaapkamerinrichting geeft een lekkere frisse sfeer: eerste hulp bij inrichting!

mooie slaapkamerinrichting

Je wilt je slaapkamer (her)inrichten en je bent al lang op zoek naar geschikte meubels? Je hebt al heel wat winkels bezocht en toch ziet je toekomstige slaapkamer er in je gedachten nog altijd niet uit zoals jij het wil? Wij zijn voor het inrichten van de slaapkamer even op zoek gegaan en kwamen onder meer uit bij meubel outlet Assen. Meubels zijn best wel belangrijk in je slaapkamer, maar wij gaan nog een stapje verder. Lees hieronder onze tips en laat je inspireren.

Bepaal de indeling van je slaapkamer
Het beste is te starten van een volledig lege kamer. Meet je ruimte op en start met het inpassen van alle meubels. Dit doe je middels het klassieke knip-en-plak werk of met een tekenprogramma op je computer. Zorg bij de opstelling voor voldoende loopruimte. Denk bij kleine kinderkamers bijvoorbeeld aan hoogslapers en bij logeerkamers bijvoorbeeld aan opklapbare bedden.

Kies voor kleur en sfeer
Kies rustige kleuren die ontspannend werken. Denk aan beige, bruin of het hippe ‘spiced honey’. Ook diepblauw of diepgroen werken slaapverwekkend. Felle of schreeuwerige kleuren zijn not done. Een hulpmiddel om sfeer te creëren is het opmaken van een ‘moodboard’. Zoek foto’s van slaapkamerinrichting, kleuren, stijlen en materialen die bij jou passen en ‘plak’ ze in één groot document ter inspiratie.

Voorzie voldoende opbergruimte
Een slordige slaapkamer werkt allesbehalve slaapverwekkend. Zorg bij je inrichting voor voldoende opbergruimte. Denk bij kleine kamers bijvoorbeeld aan laden onder je bed en nachtkastjes met opbergvakken. Of wat dacht je van een boxspring met opbergruimte? Het bestaat!

Verluchting en verlichting zijn belangrijk
Om goed te kunnen slapen moet je aangepaste verlichting en voldoende verluchting hebben. Mooie raamdecoratie waarmee je het licht perfect regelt samen met ramen die in verschillende standen open kunnen zijn een oplossing.

Last but not least: kies een perfect bed
Bij de inrichting van je slaapkamer mag je natuurlijk de kwaliteit van je bed niet vergeten. Want tenslotte draait het hier allemaal om: lekker slapen in een perfect bed. Zowel je bed, je matras als je hoofdkussen zijn zeer belangrijk voor een goeie slaaphouding. En hier komen we alweer bij de outlet winkel in Assen terecht. Voor relatief weinig geld vind je hier kwaliteitsvolle bedden, matrassen, boxsprings en leuk bedtextiel. Maak van je bed het hart van je slaapkamer en vertrek van daaruit voor de volledige inrichting.

Aanbevolen artikelen