inspiratie planten slaapkamer

Slapeloosheid wordt een steeds groter probleem. Heel veel mensen komen moeilijk in slaap of slapen niet lekker door. Ongeveer een derde deel van de bevolking slaapt te kort, minder dan zes uur zelfs. Dat levert, zeker op de langere termijn allerlei nare problemen op. Je concentratie wordt minder goed, je wordt prikkelbaar, maar er kunnen uiteindelijk ook ernstigere problemen ontstaan.

Mooie slaapkamer planten

Mensen proberen van alles. Een glaasje sterke drank voor het slapen gaan of juist een mok rustgevende thee. Slaappillen worden ook vaak voorgeschreven, maar die kunnen verslavend werken, dus liever niet. Rustgevende muziek of geluiden van een klaterend beekje. Je weet op een gegeven moment niet meer wat zou kunnen helpen. Je wordt er wanhopig van. Nou misschien zijn mooie slaapkamer planten wel een goed idee. Dat ze mooi zijn is natuurlijk fijn meegenomen, maar belangrijker zijn de eigenschappen van deze planten. Denk bijvoorbeeld aan luchtzuiverende planten. Een aantal voordelen van planten zijn door de zuiverende werking een betere luchtkwaliteit. Ze kunnen zorgen voor minder stress en je stemming verbeteren. Ze kunnen zelfs verkoudheid voorkomen en hoofdpijn verlichten. Het beïnvloedt je hersenfuncties positief, zorgt dat je ontspannener en beter slaapt en een plant op je slaapkamer zorgt ook dat het lekkerder ruikt.
Hieronder wat inspiratie planten slaapkamer.

Sansevieria

Een hele oude plant die recent weer helemaal hip is, is de sansevieria. Groot voordeel is dat deze stoere plant nauwelijks verzorging nodig heeft, dus ook als je geen groene vingers hebt is deze plant snel tevreden. De plant kan hoofdpijn, ademhalingsproblemen en oogirritaties verlichten.

Aloe Vera

Ook de Aloe Vera is makkelijk in de verzorging en ook nog eens makkelijk te stekken. Dan kun je nog meer mensen helpen aan een betere nachtrust. Deze plant zorgt voor meer zuurstof in de nacht en daardoor voor een betere en diepere slaap.

Jasmijn

Deze exotische en heerlijk geurende plant verbetert de kwaliteit van de lucht in je slaapkamer. De geur maakt je alert en positief. Snuffel even aan deze plant en je voelt al snel de stress van je afglijden en je voelt je rustiger.

Engelse klimop

Klimop doet het bijna overal, dus ook in je slaapkamer zal hij zijn goede eigenschappen laten merken. NASA heeft naar deze plant zelfs een studie gedaan en daaruit blijkt dat dit plantje een van de beste keuzes is voor een goede luchtkwaliteit in je huis en slaapkamer. Ideaal als je last hebt van je luchtwegen of astmaklachten.

Lavendel

Lavendel wordt in veel producten gebruikt. De etherische olie hiervan is dan ook heel bekend. Lavendel zorgt ervoor dat je beter slaapt, stress vermindert en je hartslag vertraagt. De plant is alleen voor buiten, dus in een pot in de slaapkamer is wat minder handig, maar hij kan wel op je balkon of in je tuin. Knip de lavendel af en hang de gedroogde lavendel in je slaapkamer.

Luchtkwaliteit

Het wordt wel steeds bekender dat kamerplanten gunstige eigenschappen hebben op het binnenklimaat. Zeker in de huiskamer wordt daar al regelmatig gebruik van gemaakt, maar dat de effecten ook in je slaapkamer groot kunnen zijn dat is toch een stuk minder bekend. Met de bovengenoemde planten hoop ik dat je wat inspiratie planten slaapkamer hebt gekregen en dat je zelf snel de voordelen van luchtzuiverende planten en de effecten daarvan op jouw nachtrust zult gaan ervaren.

Aanbevolen artikelen