3 tips voor het inrichten van je slaapkamer

Een slaapkamer moet een persoonlijke plek zijn, een rustig toevluchtsoord in je favoriete kleuren en met de spullen die je nodig hebt. Dit zijn de belangrijkste regels bij het inrichten van je slaapkamer:

1. Houd de slaapkamer eenvoudig 

De mooiste slaapkamers zien er gezellig en verfijnd uit, ongeacht de stijl van inrichting. Voor voldoende beweegruimte laat je het beste minimaal drie meter tussen het bed en de zijwanden en grote meubels, zoals een kledingkast. Tussen het bed en lage meubels, zoals tafels en dressoirs, laat je ten minste twee meter ruimte. Als je rond het bed moet lopen om van de kast naar de badkamer te komen, denk er dan eens over na om het bed te verplaatsen.

Zet in je slaapkamer alleen meubels die je nodig hebt. Een bed, een nachtkastje of twee, een kledingkast en een stoel zijn noodzakelijk. Al het andere is rommelig. Als je ruimte hebt, plaats dan een ladekast. Beperk accessoires tot een minimum en kies liever een mooi kunstwerk, zet bloemen en kaarsen neer en hang een schilderij of foto op aan een rechte muur of aan een muur die schuin afloopt.

2. Kies een subtiele kleur

In plaats van gedurfde primaire kleuren, kies je in een slaapkamer voor rustgevende tinten. Denk aan zachtblauw, lavendel of groen. Rijke tinten geven een sfeer van gezelligheid en luxe. Deze kunnen bestaan uit goudtinten, granaatappel of topaas. Houd je van felle kleuren, gebruik dan afgezwakte versies van je favoriete kleur in de slaapkamer. Dat kan betekenen dat je kiest voor mauve in plaats van aubergine of pompoen in plaats van mandarijn.

3. Vergeet het plafond niet 

Het plafond is de vijfde wand in een ruimte. Als je in bed ligt, zie je dan een leeg oppervlak? Voeg een subtiel patroon of een zachte kleur toe. Verf het plafond een iets lichtere versie van de muurkleur. Dit zal helpen om een hoog plafond visueel te verlagen en de ruimte een gevoel van comfort en intimiteit te geven. Daarnaast kun je denken aan decoratieve verf, sjabloneren, behangen of het plaatsen van balken of lijsten. 

Aanbevolen artikelen