Inspiratieblog inrichten slaapkamer

Ben je op zoek naar leuke ideeën voor een frisse en coole slaapkamer? Er zijn heel veel manieren om je kamer een nieuwe uitstraling te geven. Volg onderstaande stappen om alvast een goed begin te maken.

Kies een inspirerende stijl

Natuurlijk moet jouw nieuwe slaapkamer een stijl hebben die jou de wauw-factor geeft. Laat je dus inspireren door de huidige trends. Wellicht is landelijk iets voor je? Of ga je toch voor modern met een strakke afwerking en felle kleuren? Je kunt ook de slaapkamer aankleden met vintage elementen van vroeger. Daarbij mag je gerust stijlen combineren, laat je creativiteit helemaal los.

Verlichting

Met een nieuwe stijl is het belangrijk om de verlichting te kiezen die in de kamer past. Dit kunnen stoere hangende lampen zijn of juist moderne varianten. Of misschien inbouwspots die je subtiel in het plafond verwerkt en laat dimmen met een dimmer om zo een gezellige sfeer te maken. Maak eerst een plan van aanpak en kijk of de verlichting geen overdaad wordt. Daarbij kan je ook op een slimme manier natuurlijk licht gebruiken om de kamer op te laten vallen.

Meubels en kasten inrichten

In een nieuwe slaapkamer horen ook nieuwe meubels. Denk daarbij goed aan de ruimte. Je kunt prachtige meubels kiezen en ook ruimte besparen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de hoogte van de kamer en kies daarbij een hoge open kast waar je spullen in plaatst. Heb je onhandige schuine hoeken in de kamer? Maak hier ook een kast van om spullen in op te slaan. Zo bespaar je ook weer ruimte en oogt het geheel opgeruimd. Een opgeruimde slaapkamer oogt fijner en geeft je rust.

Raambekleding toepassen

Nog een manier om je kamer extra op te fleuren is het aanpakken van de raambekleding. Ook hier kan je prachtige designs vinden in de vorm van gordijnen, lamellen of luxaflexen. Je kunt kiezen voor een moderne uitstraling met lichte strakke lamellen of juist voor een robuuste landelijke look met houten jaloezieën. Hierdoor regel je ook makkelijk de lichtinval en het is makkelijk in onderhoud. Voor een leuke prijs koop je nieuwe houten jaloezieen van Doehetbudget.

Accessoires

Last but not least: de accessoires! Je kunt met accessoires je kamer ook flinke beïnvloeden. Hang of plaats diverse leuke items op verschillende plekken die passen bij jouw interieurstijl. Denk aan kleedjes, klokken, bloempotten, noem het maar op. En accessoires hoeven helemaal niet duur te zijn, met wat creativiteit en inspiratie kan je veel bereiken!

Aanbevolen artikelen