Aan de slag met het verwarmen van een slaapkamer

infrarood-verwarming-in-de-slaapkamer

Bij het inrichten van een slaapkamer zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk niet alleen aan het bed wat je kiest en de kledingkast waarmee je deze combineert, maar bijvoorbeeld ook aan de wijze waarop je de kamer verwarmt. Zeker in oudere, vaak ietwat tochtige woningen, kan het al snel koud zijn in slaapkamers tijdens de wintermaanden. Het verhogen van de thermostaat vormt een oplossing, maar is bij de huidige gasprijzen erg duur. Alternatief kan infrarood verwarming in de slaapkamer zijn. Hierbij heb je verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een paneel, dat je naast het bed of bureau kunt plaatsen om het in de winterperiode voldoende warm te hebben. Of denk aan vloerverwarming op basis van infrarood. In dit artikel lees je meer over dergelijke aandachtspunten bij de inrichting van een slaapkamer.  

Slimme manier van het verwarmen van de slaapkamer 

Zoals reeds aangehaald zijn er verschillende manieren waarop je de temperatuur in een slaapkamer aangenaam houdt in de winter, zonder het gasverbruik in huis sterk te doen laten toenemen. Heb jij je al eens georiënteerd op de mogelijkheden op het gebied van elektrische vloerverwarming? Onder meer Dutch Heating Products is een partij die deze mogelijkheid biedt. Om gebruik te kunnen maken van elektrische vloerverwarming heb je niets meer nodig, dan een stroomaansluiting. Een cv-ketel of bijvoorbeeld warmtepomp wordt niet op de infrarood vloerverwarming aangesloten; ook het frezen van leidingen in de vloer van de slaapkamer is niet nodig.  

Zo werkt deze moderne vorm van verwarmen 

Bij infrarood vloerverwarming wordt een verwarmende laag onder de toplaag van de vloer aangebracht. Zoals reeds aangehaald werd hoeft hierbij niet in de vloer gefreesd te worden; de verwarmende materialen vormen slechts een tussenlaag tussen de toplaag en betonvloer. Zodra de infrarood vloerverwarming aangebracht is, kun je de vloer verder afwerken. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie met een stijlvolle PVC-vloer in de slaapkamer. 

Voordelen van infrarood vloerverwarming 

De keuze voor infrarood vloerverwarming biedt je verschillende voordelen. De snelle montage ervan is slechts een voorbeeld. Denk ook aan het feit, dat je met infrarood vloerverwarming veel minder last hebt van luchtwervelingen en -stromen in huis. Evenals dat de luchtvochtigheid niet beïnvloed wordt door deze vorm van verwarmen. De infrarood vloerverwarming zorgt namelijk voor een directe vorm van verwarmen; de lucht droogt hierdoor niet uit. Zeker in de slaapkamer is dit een belangrijk voordeel van deze vorm van verwarmen. Immers, een lage luchtvochtigheid laat je opstaan met een droge mond. Daarbij kan dit je nachtrust negatief beïnvloeden. Ook handig om te weten: je kunt de verwarmende laag onder de toplaag van je vloer meenemen bij een verhuizing naar je volgende woning. Een investering waar je jaren plezier van hebt, zelfs als je tussentijds verhuist! 

Aanbevolen artikelen