Kinderdroom wordt Werkelijkheid: het Boomhutbed

Welk kind droomt er nu niet van een een eigen plekje in een boomhut? Het is er gezellig en ze hebben een eigen huisje om in te spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Een nieuwe trend die hier leuk op in speelt is het boomhutbed. Met deze bedden wordt het beste van twee werelden gecombineerd: de speelsheid van een boomhut met het comfort van een eigen slaapkamer. Deze boomhutbedden komen in alle soorten en maten. Fanatieke klussers kunnen er zelf een in elkaar zetten, maar een boomhutbed kopen is ook mogelijk.

boomhutbed

bron: https://nl.pinterest.com/pin/418342252870302791/

Het unieke design van een boomhut bed

Boomhutbedden worden op allerlei verschillende manieren gemaakt, maar hebben als overeenkomst dat ze verhoogd zijn. De kinderen kunnen met een trapje het bed bereiken en hebben een (gedeeltelijk) afgesloten ruimte waar ze in kunnen slapen. Sommige van deze bedden hebben ook een aantal kleine raampjes, waardoor er naar binnen en naar buiten kan worden gekeken. Voor de echte avonturier is het mogelijk om het bed hoog genoeg te maken zodat er een touwladder bevestigd kan worden. Dit is alleen niet de beste optie voor jonge kinderen. Sommige boomhut bedden worden gemaakt met een deur die gesloten kan worden. Zo kunnen de kinderen er voor kiezen om te slapen of te spelen in een afgesloten hutje. Bevestig wat vrolijke lampjes aan de binnenkant om de ruimte alleen maar leuker te maken.

boomhutbedden

bron: https://nl.pinterest.com/pin/389209592780313238/

Stoer, Stijlvol of Sierlijk

Een boomhut wordt vaak geassocieerd met robuuste planken, of natuurlijke boomstronken. Maar bij de huidige boomhut bedden trend is er meer dan dat mogelijk. Het bed kan netjes afgewerkt zijn, met kleuren die binnen het interieur van het huis of de slaapkamer passen. Zo is een wit bed met sfeervolle lampjes een ideale keuze voor de echte prinsessen. Een boomhutbed gemaakt van steigerhout heeft een natuurlijkere uitstraling, en kan op een stoere of juist een neutralere manier aangekleed worden. Met elementen zoals kussens, lampen of een camouflagenet kan het bed elke mogelijke uitstraling krijgen.

boomhut bed

bron: https://nl.pinterest.com/pin/352899320785900061/

Praktisch en leuk

Naast de simpelere versie met slechts één bed, zijn er ook andere variaties in de winkels te vinden. Zo kunt u een boomhutbed kopen dat tegelijkertijd een stapelbed is. Het heeft de leuke elementen van een boomhut gecombineerd met een ruimtebesparend stapelbed voor broertjes of zusjes die graag samen op een kamer slapen. Welke stijl of kleur u ook kiest: een boomhut bed is de ideale manier om een kinderkamer op te vrolijken en om de kinderen meteen leuk nieuw speelgoed te geven.

boomhut bedden

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/313985405247751915/

Aanbevolen artikelen