5 tips voor meer tienerkamer inspiratie

De tienerkamer: er bestaat waarschijnlijk geen ruimte in de woning die er verrassender en unieker uitziet. Tieners hebben vaak heel wat uiteenlopende interesses en willen deze ten volle naar voren doen komen in hun eigen, privé ruimte: hun slaapkamer. Hoewel je daar als ouder misschien niet altijd achter staat, is het de moeite waard ze een handje te helpen bij het inrichten van die kamer!

Tienerkamer inspiratie opdoen is natuurlijk niet altijd eenvoudig, juist omdat elke jongere zijn eigen voorkeuren en interesses heeft. Wil je samen met je kind een DIY tienerkamer inrichten, dan volstaat het echter om goed op te letten en je keuzes af te stemmen op wat hij of zij zelf wil. Wil je echter nog méér uit die DIY tienerkamer halen, dan kunnen de volgende tienerkamer ideeen je ongetwijfeld helpen!

De beste tienerkamer ideeen

Tienerkamer inspiratie opdoen is een kwestie van weten waar je naar op zoek moet gaan. De volgende tips helpen je echter een goede start te maken, en de inrichting van die unieke ruimte een niveau hoger te tillen!

1. Een skateboard aan de muur

Het spreekt voor zich dat dit vooral iets voor jongens is, maar dat is natuurlijk niet altijd het geval. Als je kind een verwoed skater is, maar geen afstand kan doen van zijn of haar gebroken skateboard – waarom hang je het dan niet gewoon aan de muur? Het volstaat om een aantal vijzen en klemmen te gebruiken, ze aan de muur te bevestigen en het bord erop te plaatsen. Op die manier wordt de lege muur van de ruimte meteen gedecoreerd, én ziet hij er veel stoerder uit!

2. Muziek, muziek, muziek

Elke tiener houdt van muziek, zoveel is zeker. Hoewel de meeste jongeren zweren bij het gebruik van een headset om in hun eentje van hun favoriete band te kunnen genieten, is het natuurlijk ook leuk als ze hun eigen stereoset of all-round system hebben. Het hoeft daarom geen dure zaak te zijn, maar een dergelijke investering voegt heel wat waarde toe aan de ruimte voor de tiener!

3. Neon lichten – onmisbaar in een tienerkamer

Natuurlijk is dit niet voor iedereen van toepassing, maar als je kind een gezellige, relaxed sfeer in zijn of haar slaapkamer wil creëren, dan is het gebruik van neon lampen een must. Dergelijke verlichting is helemaal niet duur, komt in uiteenlopende vormen en formate, en daarbij slaagt het erin om de ruimte in één keer een extra gezelligheidsdimensie te geven. Er bestaan ten slotte neon lampen in verschillende kleuren, die je natuurlijk kan combineren. Het resultaat is een tiener kamer die precies de juiste hoeveelheid lounge-atmosfeer uitstraalt!

4. Kunst aan de muur

Is je kind een creatieve ziel die niet liever doet dan tekenen, ontwerpen en nog andere zaken waar heel wat creativiteit bij komt kijken? Help hem of haar dan een handje, en creëer een unieke opslagplaats voor alle tekengerei, potloden, stickers, enzovoort. Zo kan je bijvoorbeeld plankjes aan de muur bevestigen met enkele eenvoudige nagels, waarop je dan alle nodige zaken plaatst.

Op die manier zijn de muren niet enkel gedecoreerd, kleurig en fleurig, het is ook veel eenvoudiger voor het kind om zijn of haar benodigdheden terug te vinden. Een creatieve muur, die daarbij aanzet tot nog méér creativiteit: de ideale oplossing voor elke kunstzinnige tiener kamer!

Aanbevolen artikelen