Creëer een oase van rust in je slaapkamer met deze interieuradviezen

zen slaapkamer

Als je echt wilt ontspannen, dan is het belangrijk dat je voor jezelf een rustgevende slaapkamer creëert. Felle kleuren als rood en oranje kunnen heel mooi zijn, maar als je een echte zen slaapkamer wilt, dan werken deze kleuren niet. En zo zijn er veel punten waar je op kunt letten, zodat je de perfecte rustgevende slaapkamer kunt creëren, zodat je uitgerust in je slaapkamer de nieuwe dag kunt beginnen.

De perfecte zen slaapkamer

Als je een moderne slaapkamer wilt waar je lekker kunt ontspannen, dan kies je voor rustgevende kleuren. Groen- en blauwtinten kunnen een mooi effect geven, maar ook wit en beige gecombineerd met andere rustgevende kleuren als paars en bruin kunnen een speciaal effect geven. Zorg ervoor dat je niet teveel kleuren met elkaar combineert. Kies voor een basiskleur, met daarbij één of twee sfeerkleuren zodat je op die manier een moderne slaapkamer voor jezelf creëert.

Een oase van rust

Een oase van rust bereik je alleen als je slaapkamer opgeruimd is, en niet te vol staat met spullen. Zorg daarom voor decoratieve opbergsystemen zodat je de spullen die je vaak gebruikt in de slaapkamer makkelijk en netjes op kunt bergen. Ook teveel meubels is niet handig. Je zou een superleuk tafeltje kunnen zien bij de Ikea, maar als er te weinig ruimte voor is, dan is het geen goed idee. Kies bijvoorbeeld beter voor een wandplank waar je je spulletjes op kunt zetten. Zo blijft de grond vrij, en raakt de slaapkamer niet te vol. Zorg voor decoratieve items in je slaapkamer die een rustgevend gevoel oproepen, zoals kussens met een interessant maar rustgevend motief. Ook je dekbedovertrek of sprei zal doorslaggevend zijn voor de uitstraling in je slaapkamer, dus let erop dat je ook daar voor rustgevende kleuren kiest.

Een warme lichtbron

Het valt niet echt op, maar licht is één van de belangrijkste factoren die de sfeer in een kamer bepalen. Kies voor een warm licht, en een mooie natuurlijk ogende sfeerverlichting. Een extra leeslampje bij je bed is handig, maar zorg ervoor dat ook dit licht niet te fel is zodat je ’s avonds lekker kunt ontspannen. En licht wat je echt moet vermijden in je slaapkamer, is het licht van je telefoon. Zo garandeer je jezelf een goede nachtrust.

Rustgevende geuren slaapkamer

Een van de beste manieren om een fijne sfeer te brengen, is door middel van rustgevende geuren slaapkamer. Geuren als lavendel en groene thee zorgen voor een relaxte sfeer, maar ook kaneel kan erg cosy aanvoelen. Je kunt ervoor kiezen om een geurbrander aan te zetten, of kies je liever voor geurkaarsen? Geurkaarsen zijn heerlijk, en hebben als extra voordeel dat ze ook bijdragen aan een ontspannen sfeer.

Simpel is ontspannend

Als je je slaapkamer op de juiste manier indeelt, verft met de juiste kleuren, en daarna aankleedt met rustgevende decoratie als kussens, natuurlijke sfeerverlichting en kaarsen ben je al een heel eind. Zo zie je dat je eigenlijk niet veel nodig hebt om een rustgevende gloed in je slaapkamer te brengen. Het belangrijkste is dat je er wat aandacht aan besteedt, en hier en daar wat inspiratie op doet. En zo zul je de ultieme rustgevende sfeer creëren in je slaapkamer die het beste bij jou past.

Bron uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/450852612695169486/

Aanbevolen artikelen