4 tips voor het kiezen van raamdecoratie voor in de slaapkamer

Zonwering inhuis plaza

Raambekleding: praktisch en stijlvol

Raamdecoratie in de slaapkamer – zoals rolgordijnen, lamellen of houten jaloezieën – dient meerdere doelen. Het belangrijkste voordeel van goede raambekleding is dat de ruimte goed verduisterd kan worden. Zodat je dieper en vaster slaapt en dus uitgeruster opstaat. Tegelijk is raamdecoratie natuurlijk in stilistisch opzicht belangrijk: door te kiezen voor mooie houten jaloezieen, rolgordijnen of luxaflex, kun je de slaapkamer een stuk sfeervoller en visueel aantrekkelijke maken dan soort raambekleding. En ten slotte heeft raamdecoratie voor de ramen ook een isolerende werking: geluiden en toch worden tegengehouden. Dit is allemaal mooi en aardig, maar het kiezen van raamdecoratie voor in de slaapkamer kan lastiger zijn dan je denkt. Als je onderstaande vier tips gebruikt, is het uitkiezen van de voor jou perfecte raambekleding een fluitje van een cent!

1. Prijscategorie van de raambekleding

Bij raambekleding zijn tal van aandachtspunten belangrijk. Begin met het vaststellen van de prijsrange waarbinnen je wilt blijven. Stel een maximumbedrag vast dat je wil uitgeven aan jouw rolgordijnen of houten jaloezieen. Heb je een onbeperkt budget, dan is er niks aan de hand. Maar moet je op de kleintjes letten, dan is de keuze voor voordelige duo rolgordijnen of goedkope lamellen natuurlijk belangrijk. Door van tevoren een selectie te maken uit mogelijke soorten raamdecoratie die binnen jouw budget vallen, voorkom je teleurstellingen.

2. Mate van verduistering

Bij raambekleding is de mate van verduistering die je hebben, een van de belangrijkste thema’s. Wil je puur verduisteren, dan zijn houten jaloezieën of lamellen de beste optie. Dit soort raambekleding kun je perfect afsluiten, zodat het lekker donker is in de slaapruimte. Het mooie van houten raambekleding is verder dat deze soort trendy is en een stijlvolle uitstraling heeft. Wil je meer controle over de lichtinval, dan zijn duo rolgordijnen een perfecte keuze. Dit type raamdecoratie bestaat uit twee lagen die stof, die op elkaar afgesteld kunnen worden. Zo bepaal je helemaal zelf hoeveel licht je in de slaapkamer wilt hebben. Verder is een voordeel van duo rolgordijnen dat je veel keuze hebt aan modellen, kleuren en soorten. Ook zijn er tegenwoordig varianten op de markt die je zonder te boren kunt aanbrengen. Lekker gemakkelijk en praktisch dus! Let wel op dat dat type gordijnen niet geschikt is voor kiepramen of draairamen.

3. Gordijnen met een zijprofiel

Nog donkerder krijg je het in de slaapkamer, wanneer je gaat voor rolgordijnen met een zijprofiel. Deze sluiten de ramen nog beter af en kunnen het pikkedonker maken in de slaapkamer. Je bereikt met deze raamgordijnen nagenoeg hetzelfde effect als met elektrische zonwering die aan de buitenkant van de woning wordt bevestigd.

4. Als je van een sfeervolle en trendy decoratie houdt

Verduistering is natuurlijk niet het enige aandachtspunt als je de ramen wilt bekleden. Het oog wil ook wat, zeker overdag. Wil je een romantische en knusse sfeer in de slaapkamer oproepen, dan is het slim om een kijkje te nemen in de vele mogelijkheden die houten jaloezieën te bieden hebben. Veel gezelligheid en warmte creëer je ook met vouwgordijnen. Dit type gordijnen is geschikt voor alle raamtypen, groot en klein, en is gemakkelijk te monteren, ook zonder te hoeven boren. Verder zijn plisségordijnen een goede keuze als je echte sfeermakers zoekt voor in jouw slaapkamer. Succes met het maken van jouw keuze!

Aanbevolen artikelen