Een bad in je slaapkamer, de trend voor de winter 2017!

Een vrijstaand bad in de slaapkamer is de wens van veel personen. Vooral voor de winter van 2017 is de toename voor het plaatsen van een vrijstaand bad in de slaapkamer toegenomen. Het is een trend die je steeds vaker ziet. Je kunt een vrijstaand bad in je slaapkamer plaatsen als de ruimte er groot genoeg voor is. Toch zijn er een aantal regels waar je zeker rekening mee moet houden.

De vloer

Je zal eerst na moeten gaan of je vloer geschikt voor het plaatsen van een ligbad in de slaapkamer. Is de vloer stevig genoeg. Een ligbad vol met water is een groot gewicht. Je moet voorkomen dat er problemen ontstaan wanneer het ligbad geplaatst is. Indien er na de plaatsing scheuren in de vloer ontstaan, zijn de problemen vaak niet te overzien. Dus laat eerst een berekening maken om te kijken of je vloer ervoor geschikt is. Anders zal je de vloer moeten verstevigen. Dat kan op de plaats waar het bad komt, maar je zou ook de hele vloer kunnen verstevigen. Laat een architect je daarover voorlichten. De plaats waar het bad komt te staan, zou je kunnen betegelen en dat laten overlopen naar vloerbedekking in het slaapgedeelte.

Een bad in je slaapkamer

Je kunt een bad in je slaapkamer nemen op pootjes. Een bad in je slaapkamer. dat op pootjes staat, heeft het voordeel dat het is voorzien van een chiffon die niet in de vloer weggewerkt moet worden. Je moet wel voor een goede afvoer zorgen voor het weg laten lopen van het water. Ook zal je toevoerleidingen moeten hebben voor het koud en warm water. Dat zijn dus handelingen die je moet doen voor je het bad kunt plaatsen.

Indien je een gewoon ligbad neemt, moet je er ook voor zorgen dat onder het bad het chiffon kan worden geplaatst. Je kunt daarvoor een gat in de vloer maken, maar ook door het bad te verhogen. Je zou een verhoging kunnen nemen van bijvoorbeeld 20 cm waarop je dan het bad plaatst. Door de verhoging kun je onder het bad het chiffon plaatsen.

Luchtafvoer systeem en warmte

Omdat er tijdens het gebruiken van het bad dampen vrijkomen zal er een luchtverversingssysteem moeten worden aangebracht. Het slaapgedeelte mag niet klam worden van het vocht door het bad. Omdat het bad gedeelte altijd warm is, zal je in de hele ruimte waarin wordt geslapen en het bad aanwezig is warm moeten houden. Dat vraagt dus om extra energie.

Het is handig om een bad in de slaapkamer te hebben maar zorg ervoor dat je de juiste voorzieningen aangebracht hebt. Dan kun je optimaal genieten van een ligbad in je slaapkamer.

Uitgelichte afbeelding: http://www.woonsfeervol.nl/

Aanbevolen artikelen