De slaapkamertrends van 2016

Slaapkamertrends 2016

Hier zijn ze dan eindelijk, alle slaapkamertrends van 2016 zijn samengevoegd. Zeker met mooi weer begint het al te kriebelen. Want waar kunnen we nu naar uit gaan kijken? Wat is er nog te veranderen om ook een hippe slaapkamer te creëren! Wij kijken vast vooruit en zetten de belangrijkste trends op een rijtje. Daarnaast geven we natuurlijk ook aanvullende tips zodat ook jij je slaapkamer een nieuwe look kan geven.

Welkom! We gaan naar de jungle

Als we kijken naar het interieur van vorig jaar, dan zagen we al dat planten steeds vaker de aandacht kregen. Zowel in huishoudens als cafe’s en in de winkels was dit duidelijk terug te vinden. Had je dus ook al wat hiervan meegepikt? Dan zit je dit jaar helemaal goed. Want groen blijft gewoonweg aanwezig in de slaapkamer van 2016. Wist je namelijk al dat planten bekendstaan om hun luchtzuiverende bijdrage? Een zuivere lucht is altijd goed voor ons en nu heb je nog een extra reden om ook zo’n mooie plant in jouw slaapkamer op te plaatssen.

slaapkamertrends 2016

We houden het natuurlijk

Steeds meer mensen en ook bedrijven geven de aandacht aan het eerlijk tot stand brengen van nieuwe producten. Duurzaamheid en kwaliteit worden daarom ook steeds vaker als een van de belangrijkste eisen gezien. Ook in de slaapkamer krijgt dit vanaf 2016 een plaatsje. We gaan voornamelijk kiezen voor natuurlijke materialen en het liefst maken we daar zoveel mogelijk gebruik van. Denk bijvoorbeeld een bed dat gemaakt is van pallets. Die zou zelfs helemaal zelf kunnen maken! Een paar gerecyclede pallets is al voldoende om jouw eigen bed te creëren. Nu nog compleet maken met natuurlijke stoffel zoals het welbekende linnen en jouw slaapkamer is weer helemaal nieuw aangekleed.

 

Minimaliseren tot in de uiterste puntjes

In de slaapkamertrends van 2016 hebben we gezien dat duurzame materialen steeds vaker worden gebruikt en misschien wellicht een stukje duurder zijn. Hierdoor kan je immers minder spullen kopen. Echter is dat dit jaar geen enkel probleem. Want minimaliseren is helemaal in. Met minder spullen heb je automatisch minder rommel en dat is wel net zo prettig. Schoonmaken wordt namelijke een stuk makkelijker omdat je overal bij kunt.minimalistische slaapkamer

Zo min mogelijk kleuren

Het blijkt soms vrij lastig te zijn om de juiste kleur voor een slaapkamer te kiezen. Echter hoef jij jezelf daar geen zorgen over te maken. Binnen de slaapkamertrends van 2016 zien we namelijk geen extreme kleuren terugkomen. We houden dus gewoon simpel. Denk bijvoorbeeld aan wit of andere neutrale tinten. Ben je toch op zoek naar een beetje variatie binnen het gekozen kleurenpakket? Ga dan zeker voor ton-sur-ton door de muur een donkergroene tint te geven en hierna het interieur erop aan te passen. Dit kan al heel eenvoudig door de plinten groen te verven of groen beddengoed te gebruiken.

slaapkamer trends 2016

Dit jaar staat de slimme slaapkamer centraal

Woon je in een klein appartementje of een studio en heb je weinig ruimte in jouw slaapkamer? Maak je geen zorgen! Want slaapkamertrends 2016 heeft voor jou de oplossing. Slim omgaan met ruimte staat hierin centraal en dat is al mogelijk door verschillende manieren toe te passen. Denk maar eens aan een bed dat ook als walk-in closet dient!

Een zachte ondergrond voor onze voeten

Goedemorgen! Je stapt uit bed en staat direct op dat mooie maar koude laminaat. Eigenlijk is dat helemaal niet zo prettig, want het liefst stappen we toch op een warme ondergrond. Ook dat is geen enkel probleem dit jaar. Want het vloerkleed is terug en helemaal hot. Van een stoer tapijt tot warme schapenvachten. Het mag allemaal dit jaar.

Aanbevolen artikelen