Verschillende soorten matrassen

Mensen brengen meer tijd door in bed dan op elk ander meubelstuk. Een goede nachtrust werkt verfrissend en geeft je weer energie en daarom is de keuze van een matras heel belangrijk. Er zijn verschillende soorten matrassen van verschillende grootte, comfort, stevigheid en prijs. Als je gaat winkelen voor een nieuwe matras kan het aanbod overweldigend zijn, maar onze expertise helpt jou op de weg.

Er zijn allerlei soorten matrassen , zoals traagschuim, binnenvering, gel matrassen, latex matrassen, foam matrassen, voor iedereen wel een geschikt type. Slechte soorten matrassen kunnen ervoor zorgend at u last krijgt van rugklachten, prikkelbaarheid, cognitieve stoornissen en zelfs stress kan erdoor toenemen.

Als je van een verend bed houdt dan moet je een binnenvering matras kiezen, wil je een stevige basis dan is de traagschuim een uitkomst voor jou. Stevigheid heb je bij een latex matras en bij de hybride matrassen zit je er net tussenin. Traag schuim matrassen ook wel foam matrassen genoemd, zijn erg favoriet voor mensen met rugklachten en gewrichtspijnen .

verschillende soorten matrassen

Foam matrassen – Traag schuim matrassen

De foam past zich aan uw lichaam aan en het gewicht van uw lichaam verspreidt zich gelijkmatig over het bed. De ideale soorten matrassen voor mensen met pijnlijke gewrichten, rugklachten of onrustige dwarsliggers. De foam regeert ook op lichaamstemperatuur en daarom voelen deze matrassen warmer aan. Deze matras is ook bestand tegen schimmels, bacteriën, huisstofmijt en vele ander soorten van allergieën.
Het nadeel van de foam matrassen is dat het warmte veroorzaakt en dat slapers daardoor het gevoel krijgen vaak van oververhitting. Soms wordt ook een onaangename geur waargenomen omdat schuim gemaakt wordt van chemicaliën.

Binnenvering matrassen

De binnenvering matrassen zijn de meest bekende en werden voor het eerst geïntroduceerd in de negentiende eeuw. Fabrikanten van deze matras gebruiken spiraal ondersteunende systemen om een duurzame matras te construeren. Deze verschillende soorten matrassen bekleden zij met bekledingsmateriaal en ze zijn een bestseller wereldwijd.
De binnenvering hoort bij de soorten matrassen die goed betaalbaar zijn voor de klant. Het nadeel van een binnenvering matras is dat zij naar enkele jaren hun vorm en kracht verliezen.

Hybride matrassen

Hybride matrassen is een combinatie van traagschuim en binnenvering. De meerdere lagen foam zorgen voor een comfortabele slaaphouding. De hybride matras is een combinatie van de binnenvering tezamen met foam, gel of latex om het comfort van de matras te verhogen. De matras heeft een unieke uitstraling en ze zijn veerkrachtig en comfortabel.

Latex Matrassen

Bij het grote aantal soorten matrassen hoort ook de latex matras die twee voordelen heeft. De latex ondersteunt dwarsliggers waardoor er geen druk op de heupen, schouders en andere lichaamsdelen komt. Drukgebieden verdwijnen zo en mensen met chronische rugklachten hebben hier hun ideale matras in gevonden. Deze matras is uiterst comfortabel, bevorderd pijnbestrijding, ia allergeen vrij en milieuvriendelijk en tevens lijnt deze matras de wrevelkolom op een natuurlijke manier uit.

Het slechte van de latex matras is dat de matras wat aan de harde kant is dus niet geschikt voor mensen die liever zacht had willen liggen, de matras is ook duur in aanschaf en over het algemeen zijn ze erg zwaar. De organische matrassen gaan geaard met welzijn en impact op het milieu, steeds meer consumenten zoeken een natuurlijke, gezonde matras die ook duurzaam is. Ook zijne r gel matrassen die ene betere veerkracht bewerkstelligen, druggebieden verlaagt doordat de binnenkant opgespoten is met een vaste gel laag. Waterbed matrassen gebruiken vloeistof als steun tezamen met lucht en de waterbedden anno 2016 liggen ent zo comfortabel als een boxspring.

De matras markt is zeker niet eenvoudig maar wij als matras specialist hebben verschillende soorten matrassen op voorraad, Matrassen uit allerlei hoogwaardige materialen en van vooraanstaande merken elk met hun eigen unieke voordelen. Laat u niet intimideren door het winkelproces maar vraag ons om hulp. We streven naar uitmuntendheid in alles wat wij doen en uw gezonde slaap is voor ons heel belangrijk. Neem vrijblijvend contact met ons op als u zoekt naar wat meer rust en comfort.

Aanbevolen artikelen