Een zwarte slaapkamer: inspiratie en tips

een zwarte slaapkamer

Zwart is een kleur die niet vaak gebruikt wordt in het interieur omdat deze kleur een donker en grauw beeld oproept. Dat vinden wij best jammer want zwart is eigenlijk een heel mysterieuze, warme en stijlvolle kleur. Je kunt zwart in verschillende ruimtes toepassen, maar een zwarte slaapkamer springt er voor ons toch wel uit. Er zijn verschillende manieren om zwart in de slaapkamer terug te laten komen. Denk aan een zwarte muur, zwarte meubels een zwart opklapbed of zwarte accessoires. Nog niet helemaal overtuigd? Scrol dan snel verder want hieronder delen we mooie inspiratie en tips voor een zwarte slaapkamer!

1. Zwarte slaapkamer: een zwarte muur

Wil je het graag groots aanpakken? Ga dan voor een zwarte muur in de slaapkamer, dit valt meteen op! Als de muur momenteel een lichte kleur heeft, is het misschien even wennen maar het resultaat zal prachtig zijn! Alle muren zwart verven is wellicht iets teveel van het goede. Je kunt bijvoorbeeld één muur of een deel hiervan zwart verven, zoals op onderstaande voorbeelden. Op die manier is de zwarte muur duidelijk aanwezig, maar is de slaapkamer niet té zwart. 

2. Zwarte meubels slaapkamer

Is een zwarte muur een stapje te ver voor jou? Dan kan je zwarte meubels in de slaapkamer plaatsen. Denk aan een zwart bed, zwarte nachtkastjes en een zwarte kledingkast. Ook een zwarte fauteuil of zwarte poef staat prachtig in de slaapkamer. Hieronder zetten we alvast een paar mooie exemplaren op een rijtje! 

Boone dressoir, blad van betongrijze hars
Aula bijzettafel, zwart en grijs
Topeka fauteuil, zwart imitatieschapenvacht
MADE Essentials Kano eurotweepersoonsbed met opslaglades, zwart

3. Zwarte slaapkamer accessoires

Wil je het graag subtieler aanpakken? Je kunt zwart in de slaapkamer ook terug laten komen door middel van accessoires. Denk aan een zwart dekbedovertrek, zwarte sierkussens of een zwart vloerkleed. Op die manier breng je toch zwart in de slaapkamer zonder dat deze kleur overheerst. Kijk maar naar onderstaande voorbeelden!

Merkoya Luxury vloerkleed van viscose, extra groot 200 x 300cm, zwart
Julius bedsprei van fluweel, 225 x 220cm, zwart
Malay gestreept vloerkleed van wol, groot, 160 x 230cm, zwart en wit

4. Zwart combineren met welke kleur?

Tenslotte is het handig om te weten met welke kleuren je zwart kunt combineren. Zwart staat heel mooi bij nude tinten, grijs, bordeauxrood, marineblauw, mosgroen, roestoranje, okergeel en wit. Door ook met andere kleuren te werken, voorkom je dat de zwarte slaapkamer té zwart wordt. Een beetje kleur in de slaapkamer mag namelijk wel!

Zo, dit zijn een aantal manieren om zwart in de slaapkamer te halen. Durf je het aan om een zwarte muur te verven? Of pak je het liever subtiel aan door zwarte accessoires in de kamer te plaatsen? De keuze is aan jou. Eén ding is zeker: je zwarte slaapkamer wordt een plaatje!

Aanbevolen artikelen